Nieuws

Laatste American Recordings van het seizoen!

Na een weekend wat bol stond van uitverkochte shows in Den Helder, Franeker en Purmerend is de tijd aangebroken voor de laatste American Recordings voorstelling. Deze gaat vrijdag plaatsvinden in de Kattendans te Bergeijk Ook deze voorstelling is stijf uitverkocht. Niet getreurd: volgend theaterseizoen gaat de voorstelling in reprise! Binnenkort meer hierover.


Bankgiroloterij Theaterweekend

Op naar Tilburg! In verband met het Bankgiroloterij Theaterweekend spelen we een scherp geprijsde show aanstaande zondag in Theaters Tilburg. Let op! de show begint in de namiddag.

Bijzijn = meemaken!


6 januari 2017

Next up: Theater de Storm

Next up: Theater de Storm

Na een korte pauze rond de feestdagen pikken we zaterdag 7 januari de draad weer op met de American Recordings in theater de Storm in Winterswijk. Dit wordt de eerste van 2017 - er zijn nog kaarten.


23 december 2016

Fijne Feestdagen!

Fijne Feestdagen!

Gisteren speelden we onze laatste show van 2016 in de Kapel in Eindhoven. Het was heel bijzonder, iedereen die erbij was bedankt! Fijne Feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.


9 december 2016

CASH American Recordings

Mezz & Cacaofabriek bedankt!

We hebben twee fantastische clubshows achter de rug in de knoepervolle en supergezellige Brabantse poptempels Mezz Breda en Cacaofabriek Helmond. Het was machtig, iedereen bedankt!


14 november 2016

Next Up: Manifesto Hoorn

Next Up: Manifesto Hoorn

Komende zaterdag staan we voor het eerst in Manifesto Hoorn. We hebben er zin in. De afgelopen tijd ontzettend leuke shows gehad: Midi Tilburg, de Vriendschap Akersloot, Comeet Outdoor Someren, Siepelrock Pesse, en afgelopen weekend in P79 in Den Bosch. Iedereen die daarbij was willen we keihard bedanken en zeggen: See you next time we're in town!


23 september 2016

1 oktober Midi Tilburg

1 oktober Midi Tilburg

Def Americans Johnny Cash Tribute het podium met de Reservoir Dogs Band. Een broeierige en explosieve mix van outlaw country en Tarantino swag. Plaats delict: Voormalige bioscoop Midi Tilbug. Er zijn nog kaarten, maar wacht niet te lang!
 


16 september 2016

Doornroosje Nijmegen

Doornroosje Nijmegen

Vanavond staan we als onderdeel van een nieuwe concept avond in Doornroosje Nijmegen. Wij zijn zeer benieuwd naar wie we daar mogen begroeten. Wij hebben er in ieder geval veel zin in - Hihaa!


6 september 2016

Memorial Shows 2016

Memorial Shows 2016

Life and Love go on - Let the Music Play
Johnny Cash 1932 - 2003

8 sept Q-Factory Amsterdam
9 sept Hedon Zwolle
10 sept Muziekgebouw Eindhoven


2 september 2016

Gebr de Nobel

Gebr de Nobel

Def Americans Johnny Cash Tribute kijkt uit naar een uitverkochte show morgen in Gebr de Nobel. Wees alert: er zijn voor deze show valse kaarten in omloop. Mocht vrienden van the Man in Black uit de regio ons toch heel graag willen komen bekijken, overweeg dan ons Memorial optreden in de Q Factory in Amsterdam komende week.


27 augustus 2016

Koempel Rock

Koempel Rock

We komen niet zo vaak in Limburg als we zouden willen. Daarom verheugen wij ons op ons optreden morgen op Koempel Rock Def Americans Johnny Cash Tribute trapt af om 18.30


16 augustus 2016

Tribute Party de Wolfsberg

Tribute Party de Wolfsberg

Na een heerlijke vakantie staan we komende zaterdag weer op de planken bij Tribute Party de Wolfsberg Wij hebben ontzettend veel zin om weer te spelen en hopen veel bekende en nieuwe Cash liefhebbers te begroeten komende zaterdag. Leuk nieuwtje: Herman Brock valt weer eens in voor onze Willem. De laatste keer was op de Zwarte Cross in 2013. See you Saturday!


4 juli 2016

Streetrock & Bospop

Streetrock & Bospop

Komend weekend is het genieten geblazen van het zonnetje en de muziek van the Man in Black door Def Americans Johnny Cash Tribute. Zaterdag 9 juli staan we op Streetrock in Bakel; Zondag 10 juli op Bospop Weert. See you there!


zaterdag 11 juni: Stedsj Barneveld

Boeker Jaap Meerdink neemt afscheid van Muziekpodium Stedsj in Barneveld. Def Americans Johnny Cash tribute mag het afscheid voorzien van een live optreden met de beste nummers uit het repertoire van the Man in Black. Er is geen voorverkoop, het aantal plaatsen is beperkt dus wees op tijd! Het voorprogramma wordt verzorgd door Moonshine Brigade.


Vrijdag: De Spot Middelburg

Aanstaande vrijdag reizen we af naar Zeeland voor een optreden in de Spot in Middelburg. In de pauze kunnen de echte Johnny Cash cracks zich onderscheiden door middel van mee te doen aan onze Johnny Cash quiz!
Tot vrijdag!


Pinksterpop @ Lokaal 42

Hey da's gezellig! We spelen Pinkster zondag in Helmond bij Lokaal 42. Wij duimen voor lekker weer! Tijden:

15.00 - 16.30 Transito
17.15 - 18.30 The Big World
19.15 - 20.30 AA & The Doctors
21.30 - 22.45 Def Americans


Show Midi Tilburg gecanceld

Helaas zijn wij genoodzaakt om het optreden van aanstaande zaterdag te annuleren.
Met Midi Tilburg zijn we reeds in overleg geweest voor een nieuwe datum.
Deze zal 1 oktober of 7 oktober worden, welke van de twee kunnen we aanstaande maandag met zekerheid laten weten.We zijn achter de schermen in ieder geval bezig om het optreden nog leuker te maken, dus we hopen dat we je dan kunnen begroeten in Midi Tilburg!


Podium de Noordkade Veghel uitverkocht

Vanavond speelt Def Americans Johnny Cash Tribute samen met de dames van Bootleg Betty in een uitverkocht Podium de Noordkade in Veghel - We hebben er zin, tot vanavond!


Eerste American Recordings Try Out

Aanstaande vrijdag staan we in de Ruchte in Someren met een eerste try out voor onze American Recordings shows. Er staan nummers op het programma uit de American Recordings, maar we zullen zeker de "essentials" niet vergeten.
Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de site van de Ruchte

Tot vrijdag!


23 april 2016

Coming Up Next

Coming Up Next

We hebben geweldige shows mogen spelen in april: Gebouw T, Zaal Thijssen en afgelopen zaterdag Burgerweeshuis Deventer. We sluiten de maand af met onze eerste theater try-out in de Ruchte in Someren op vrijdag 29 april en onze tweede clubshow bij Podium de Noordkade in Veghel op 30 april. Tot dan!


31 maart 2016

1 april Gebouw T

1 april Gebouw T

We zijn de tel kwijt geraakt, maar 1 april staan we voor de zoveelste keer in Gebouw T. En dat vinden we nog steeds een Toptent! Tot morgen in Bergen op Zoom!


18 maart 2016

Het Podium Boxtel

Het Podium Boxtel

Morgen staan we in Boxtel op het podium. Link voor meer info & tickets hier.


Vorige week hebben we twee TOP optredens gehad in twee tot de nok toe met Cash fans gevulde zalen. Alle bezoekers, zalen, crew en artiesten (Jaydees) willen we hierbij nog een keer flink bedanken! Geniet samen met ons onstage nog een keer mee van I'm Here To Get My Baby Out Of Jail en Folsom Prison Blues.


3 maart 2016

Poppodium Victorie

Poppodium Victorie

Morgen, vrijdag 4 maart reizen we af naar Alkmaar om een full band show te geven in Poppodium Victorie. In de voorverkoop een ticket te scoren ipv aan de deur te betalen scheelt bijna vijf(!) euro. Doe er je voordeel mee. Tot morgen Alkmaar!


2 maart 2016

Beerze Brouwerij

Beerze Brouwerij

Zaterdag 5 maart spelen we in de Brouwerij zaal van de Beerze Brouwerij in Vessem. In het voorprogramma staat Hillbilly Hayride. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze site. Ook is er voor de liefhebbers een heuse Johnny Cash Quiz!


Johnny Cash Birthday Bash 2016

Get ready for Johnny's big birthday celebration this weekend!
26 Friday Gigant Apeldoorn
27 Saturday Paard van Troje (sold out)


10 februari 2016

Laatste Sun Sessions shows

26 januari 2016

Monsters of Mariaheide

Monsters of Mariaheide

Zaterdag staan we op Momfest in Erp. Hier hebben ze een zeer gevarieerd en interessant programma samengesteld verspreid over maar liefst drie indoor podia. Wij kijken uit uit naar de optredens van oa Agitator, Batenburg Hellbilly en Komatsu. Tot zaterdag!


20 januari 2016

this weekend

this weekend

Zaterdag 23 januari:
Music Club Kampen met the Roy Orbison Experience (UK)
Zondag 24 januari:
Western Experience Den Bosch

Beide shows zijn met de volledige band, in februari zijn we weer terug met de Sun Sessions!
 


13 januari 2016

Coming up: Sun Sessions

Coming up: Sun Sessions

Zaterdag spelen we onze eerste Sun Sessions optreden in cafe Buitenlust in Landhorst. Er is alleen deurverkoop vanaf 21.00 uur dus wees op tijd!

 


11 januari 2016

Januari 2016

Januari 2016

New shows coming up january!

za 16 Buitenlust Landhorst (Sun Sessions)
za 23 Music Club Kampen (Full Band)
zo 24 Western Experience Den Bosch (Full Band)
 


7 december 2015

December Actie

December Actie

Tijdens het uitzwaaien van Sinterklaas bedachten we de volgende december actie:

Bestel 2 merch items en ontvang een GRATIS DVD & PATCH bij je bestelling. Elke combinatie van t-shirt(s) en/of petje(s) is mogelijk! Vul DECEMBER ACTIE in bij "opmerking bij bestelling"

Plaats hier je bestelling

Fijne feestdagen!

Team Def Amercans


Laatste Boom Chicka Boom Shows

In de laatste twee weekenden van november spelen we onze laatste vier Boom Chicka Boom theater voorstelligen. Fifties & Sixties Cash voeren de boventoon in deze voorstelling.

vr 20 nov Theater de Willem Papendrecht
vr 27 nov Theater de Schalm Veldhoven
za 28 nov Theater Sense Dokkum
zo 29 nov Cool Kunst&Cultuur Heerhugowaard

See you next time we're in town!
 

 


9 november 2015

Boom Chicka Boom update

Boom Chicka Boom update

We blazen even uit voor het weekend, maar vanaf vrijdag dendert de Boom Chicka Boom trein weer door. Vrijdag gaan we weer aan de bak in theater de Lievenkamp in Oss. Zaterdag zijn we in theater de Stoep in Spijkenisse. Tot dan!


23 oktober 2015

Najaar 2015

Najaar 2015

De Boom-Chicka-Boom theater toernee tuft als een Johnny Cash locomotief op stoom door het land. Zaterdag staan we in theater de Mythe in Goes. Vanavond gaan we er echter eerst ouderwets met de hele band erop uit en zijn we te vinden in de feestent in Vriezenveen. Mooi dat het zo kan!


28 september 2015

Boom Chicka Boom

Boom Chicka Boom

Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste "Boom Chicka Boom" theater voorstelling in de Speeldoos in Vught. In deze voorstelling spelen we in onze basisbezetting liedjes die qua stijl horen bij de platen van het Sun Records label waar Johnny Cash zijn eerste platen opnam.

Gisteren gingen we op volle oorlogssterkte los op de Amerikaanse Dag in Ommen. Lekker buiten in het zonnetje! Iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie shows: bedankt!


Bedankt Muziekgebouw & Metropool!

We willen alle bezoekers en crew bedanken voor een fantastisch Memorial Show weekend in Muziekgebouw Eindhoven en Metropool Hengelo. Het was te gek!
Life & Love go on, let the music play - Johnny Cash -


Johnny Cash Memorial Show 2015

Over een week is het precies twaalf jaar geleden dat Johnny Cash kwam te overlijden. Met de Johnny Cash Memorial show vieren wij het leven en de muziek van de legendarische Man in Black. Verwacht de meest overweldigende, respectvolle en spetterende show met spectaculaire videoprojecties waarin zowel de herinnering als de sound van the Man in Black springlevend worden gehouden.

11 september Muziekgebouw Eindhoven
12 september Metropool Hengelo
 


2 september 2015

Coming up next

Coming up next

Dit weekend zijn we weer onderweg:
Vrijdag 4 september kun je ons zien op het Waterkant Festival in Strijen vanaf 21.30 uur,
Zaterdag 5 september spelen we in de middag om 15.00 uur op het Tamboerplein in Hoogeveen.


28 augustus 2015

Win een huiskamer concert

Win een huiskamer concert

In de aanloop naar de Johnny Cash Memorial Show in Eindhoven verloten wij In samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven een huiskamer concert.

Wat moet je daarvoor doen?
1. Een kaartje kopen VOOR 3 september
2. Een mailtje sturen naar service@muziekgebouweindhoven.nl
3. Loting vindt plaats door het Muziekgebouw na 3 september


23 augustus 2015

Tribfest 2015

Tribfest 2015

We had an absolute blast performing at Tribfest 2015 in Sledmere UK. A special thanks to Ed Faulkner and the people at P&O Ferries for making this happen.

 


14 juli 2015

Viva Lola Festival

Viva Lola Festival

Na een rits mooie zomerse optredens knijpen we er even tussenuit. Maar voor je het weet zijn we alweer terug. Het Viva Lola festival in Sint Niklaas (BE) op 16 augustus is het eerstvolgende optreden.

Intussen gaan de voorbereidingen door voor de jaarlijkse Johnny Cash Memorial. Dit jaar zullen er twee edities zijn:
Vr 11 september Muziekgebouw Eindhoven
Za 12 september Metropool Hengelo


28 juni 2015

Zeilberg Open Air

Zeilberg Open Air

Show starts 19.30

Tot straks in de Zeilberg!


13 juni Natuurtheater de Donck

Een uniek zomerconcert in Natuurtheater de Donck staat voor zaterdag 13 juni op de agenda. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Hillbilly Hayride en op het terrein worden door Wild at Heart BBQ onder andere speciale Johnny Cash hamburgers verkocht. De muziek zal worden verzorgd door dj Thijs van Seggelen.

Het terrein is geopend vanaf 19:30 uur
Kaarten vvk  €12,50 bij de Ruchte
aan de deur €15,00


Memorial Show Eindhoven

Het feit dat Bob Dylan er komt geeft eigenlijk al aan dat er in Eindhoven geen betere plek is om een concert van wereldklasse te geven. Vrijdag 11 September heeft de jaarlijkse Johnny Cash Memorial Show doorgang in het Muziekgebouw in Eindhoven. Er zullen er zowel zit- als staanplaatsen zijn. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via Muziekgebouw Eindhoven
 


29 mei 2015

Next up: Pigpop

Next up: Pigpop

Het Pigpop festival vindt zaterdag 30 mei plaats in Beltrum. Hier komt Def Americans Johnny Cas Tribute zangeres Kim "Carter" Wolterink vandaan. Andere optredende acts zijn onder andere Small Time Crooks en ACDC coverband Bon Scotch. Gaat helemaal goedkomen dus!


23 mei 2015

Hamawe Roots Festival

Hamawe Roots Festival

Up Next: the Hamawe Roots Festival - Vanuit La Truite d'Argent gaan we verder de Ardennen in, tot we bijna bij de Franse grens aankomen. Def Americans Johnny Cash Tribute is heading south. Op hef festival valt te genieten van een waaier aan Southern Music: Country, Gospel, Cajun, Blues, Americana, New Orleans. Dat wordt genieten!


22 mei 2015

La Truite d'Argent

La Truite d'Argent

In de Ardennen bij Houffalize ligt La Truite d'Argent. Een bijzondere en relaxte locatie waar we graag spelen. Deze zaterdag is het weer zo ver. Deze plek is echt speciaal. Def Americans Johnny Cash Tribute kijkt uit naar de gastvrijheid van Bob & Henja en de ontzettend mooie omgeving.


18 mei 2015

Memphis Heart 'n Soul

Memphis Heart 'n Soul

Enschede heeft heeft een historische connectie met Memphis. Deze wordt gevierd tijdens het Memhpis Heart 'n Soul festival.
The Man In Black, Johnny Cash, nam zijn eerste songs op in de beroemde Sun Records studio in Memphis. Def Americans Johnny Cash Tribute zal aanstaande vrijdag vanaf 21.00 uur een uitgebreide live set spelen. Mis het niet!


Natuurtheater de Donck

Zaterdag 13 Juni spelen we een exclusieve show in Natuurtheater de Donck te Someren. We kijken uit naar dit openlucht optreden in het zomerse Somerse land! Binnenkort maken we meer bekend over dit event.

De voorverkoop is inmiddels gestart: klik hier voor tickets.


Boom Chicka Boom Update

Wie bij de laatste Boom Chicka Boom Theatershow wil zijn, zien we aanstaande zaterdag in het Speelhuis te Helmond. Liefhebbers van het rauwere fifties en sixties Cash materiaal zullen zeker aan hun trekken komen bij deze voorstelling. Tot zaterdag! Tickets zijn nog verkrijgbaar via deze link.


13 mei 2015

Randrock Vriezenveen

Randrock Vriezenveen

Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei spelen we op het gratis toegankelijke Randrock festival. 
Andere acts op Randrock zijn onder andere Niels Geusebroek, Liptease en Jaques Herb.


21 april 2015

Koningsnacht

Koningsnacht

Koningsnacht is Def Americans Johnny Cash Tribute te vinden in hometown Eindhoven op het Oranjefeest Wilhelminaplein. We trappen af om 22:00 maar al vanaf 17:00 gaan de buitenbarren open.  Om 19:30 zullen de lokale helden van Betty Blue het publiek te trakteren op live covers van bijvoorbeeld David Bowie, Rolling Stones en Elvis Costello. 


19 april 2015

P79 Den Bosch

P79 Den Bosch

Def Americans Johnny Cash Tribute brengt vanaf 17.00 uur zondag Rock n Roll Matinee bij het beste uitgaanscafe van Den Bosch: de P79. 


17 april 2015

BRES Theater Brielle

BRES Theater Brielle

Vanavond spelen we onze Boom Chicka Boom theater voorstelling in Brielle. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij het theater.


Boom Chicka Boom Schouwburg Amstelveen

Na een heftig weekend op Paaspop is het alweer bijna tijd voor de volgende Boom Chicka Boom show! Komende zaterdag staat Def Americans Johnny Cash Tribute in de Schouwburg van Amstelveen.


6 april 2015

Paaspop 2015

Paaspop 2015

Wij willen de toegestroomde fans van the Man in Black gaven in de Resto van afgelopen vrijdag bedanken. Het was een onvergetelijke avond voor Def Americans Johnny Cash Tribute.


Boom Chicka Boom - Theater de Kring Roosendaal

Aanstaande donderdag spelen we met Def Americans Johnny Cash Tribute alweer onze derde Boom chicka Boom theater show in theater de Kring in Roosendaal. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.


18 maart 2015

Boom Chicka Boom

Boom Chicka Boom

Vrijdag trappen de mannen van Def Americans Johnny Cash Tribute de Boom Chica Boom Theater toernee af in de ECI Cultuurfabrik in Roermond - We kijken erg uit naar het spelen van de nummers die we hebben gekozen voor deze show en ook om weer met oudgediende Hans d'Olivat op het podium te staan. Tot vrijdag!


Coming Up: Underground Lelystad

Morgen gaan we underground in Lelystad! Er zijn nog kaarten.


6 maart 2015

Coming Up: De Vorstin

Coming Up: De Vorstin

De Birthday Shows waren onvergetelijk. Ondanks griep en verkoudheid hebben we te gekke shows kunnen geven. Life and Love go on, zei the Man in Black. En zo is het. Morgen spelen we in de Vorstin

tot dan!


22 februari 2015

Jonny Cash Birthday Bash

Jonny Cash Birthday Bash

Johnny Cash Tribute Def Americans viert de verjaardag van the Man in Black met drie “Cash Birthday Bash” optredens.
 

Met de hulp van Herman Brock & the Brockettes en dichter/theatermaker Hans d’Olivat wordt er een gevarieerd programma geboden waarbij in stijl de grote publieksfavorieten uit de ruim vijf decennia die de carrière van Cash bestrijkt zullen passeren. Ook heeft de band als extraatje ter gelegenheid van de “Johnny Cash Birthday Bash” enkele bijzondere nummers en persoonlijke favorieten van de bandleden afgestoft.

do 26 feb Concertzaal Tilburg 
vr 27 feb Poppodium Volt Sittard 
za 28 feb Paard van Troje


13 februari 2015

Sun Sessions Arnhem

Sun Sessions Arnhem

Vanavond zijn we met de Sun Sessions in Luxor Live in Arnhem. Om een uur of vier spelen we een korte instore bij Barberstation Arnhem. Wees erbij!


3 februari 2015

SunSessions Update

SunSessions Update

Dit weekend staan we met de Sun Sessions in Malo Meloe Amsterdam (The best bands in the Home of thet Blues) en OJC de Roos Deurne. Voor beide plekken geldt dat er beperkt plaatsen beschikbaar zijn dus kom op tijd!


30 januari 2015

Johnny Cash Birthday Bash

Johnny Cash Birthday Bash

De Johnny Cash tribute Def Americans trekt eind februari in het weekend dat the Man in Black zijn verjaardag zou vieren door Nederland met een drietal exclusieve “Johnny Cash Birthday Bash” shows.

Met de hulp van bluegrass trio Brock & the Brockettes en dichter/theatermaker Hans d’Olivat wordt er een gevarieerd programma geboden waarbij in stijl de grote publieksfavorieten uit de ruim vijf decennia die de carrière van Cash bestrijkt zullen passeren. Ook heeft de band als extraatje enkele bijzondere nummers en persoonlijke favorieten afgestoft. Klik op de links hier beneden om tickets te bestellen.

do 26 feb Concertzaal Tilburg
vr 27 feb Poppodium Volt Sittard
za 28 feb Paard van Troje Den Haag


25 januari 2015

Sun Sessions Update

Sun Sessions Update

Nauwelijks bijgekomen van de Sun Sessions shows in het Blue Collar Hotel, Cafe Weemoed & de Western Experience de afgelopen twee weken kijken we alweer uit naar het volgende optreden bij Podium Noordkade met Hillbilly Hayride.


14 januari 2015

Tickets Blue Collar Hotel

Tickets Blue Collar Hotel

Aanstaande vrijdag 16 januari trappen de mannen van Def Americans Johnny Cash Tribute het jaar af in stijl in het Blue Collar Hotel - om precies te zijn in het Blue Collar Theater.

Onze tip: maak er een mooie avond uit van, het Blue Collar Hotel heeft een smakelijke keuken en Warsteiner op tap.

Op veler verzoek zijn we een voorverkoop gestart van tickets voor onze Sun Sessions show vrijdag 16 januari in het Blue Collar Hotel Theater. Je kunt e-tickets bestellen via deze link


7 januari 2015

Sun Sessions

Sun Sessions

Het is weer tijd voor de Sun Sessions! De heren van Def Americans geven met deze show een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl.

BOOM CHICKA BOOM!


Data:

vr 16 jan Blue Collar Hotel Eindhoven
zo 18 jan Cafe Weemoed Tilburg
za 24 jan Western Experience Brabanthallen Den Bosch
za 31 jan Noordkade Veghel
vr 6 feb Maloe Melo Amsterdam
za 7 feb OJC de Roos Deurne
vr 13 feb Luxor Live Arnhem
vr 20 feb Muziekcafe Helmond


9 december 2014

DVD House of Cash superdeal

DVD House of Cash superdeal

Voor wie ons niet kan missen met de feestdagen hebben we een actie bedacht: Een gesigneerde House of Cash DVD met eindejaarskorting! Ideaal om kado te doen aan jezelf of iemand anders.

Kijk snel in de webshop en pak die korting!


3 oktober 2014

Cash Club Tour 2014

Cash Club Tour 2014

03 okt Hedon Zwolle
04 okt Patronaat Haarlem
11 okt Oosterpoort Groningen
18 okt Heyhoef-Backstage Tilburg
25 okt Schaaf City Theater Leeuwarden
01 nov Atak Enschede
21 nov Gebouw-T Bergen op Zoom
28 nov Duycker Hoofddorp
29 nov Groene Engel Oss

Def Americans Johnny Cash tribute is er klaar voor! Na een fantastische zomer en een geweldige Memorial editie is het weer tijd om onze Cash Club Tour weer op te pakken. We zien jullie in een van de volgende zalen.


15 september 2014

Tot volgend jaar!

Tot volgend jaar!

Wij hebben een fantastische editie gehad van de Johnny Cash Memorial. Alle bezoekers, artiesten & medewerkers bedankt! See you next time.

Life and Love go on - Let the Music play.


12 september 2014

House Of Cash update

House Of Cash update

De online verkoop voor vanavond is inmiddels gestopt. Er zijn vanavond echter aan de kassa nog kaarten te verkrijgen voor de mensen die op tijd zijn!

Life & Love go on - Let the music play!


10 september 2014

Steentjeskerk: good to know

Steentjeskerk: good to know

Het is bijna zover! Wat kunnen we je nog vertellen over de nieuwe locatie? Een paar dingetjes:

- Er kan zowel contant als met pin betaald worden.
- Merchandise artikelen zijn alleen contant af te rekenen.
- Er is een bewaakte garderobe.
- Bezoekers dienen er rekening mee te houden dat de Willemstraat is afgesloten vanuit de Vonderweg in verband met werkzaamheden.
- Er is in de nabijheid van de Steentjeskerk parkeergelegenheid bij de kruising van de Sint Anthoniusstraat en de Willemstraat, de Mathildelaan en de Vonderweg of Strijp-S.
- De Steentjeskerk is ongeveer een kwartiertje lopen vanuit het Centraal Station.
- Wil je overnachten in Eindhoven? Check het Blue Collar Hotel op Strijp-S.

Have a good weekend!


Win een huiskamer concert van Def Americans

Onder de bezoekers van de shows in de Steentjeskerk wordt vrijdag en zaterdag een huiskamerconcert verloot! Hoe doe je mee: Je schrijft je naam op een papiertje bij de merch stand - dichtvouwen en inleveren. Tijdens de show wordt een winnaar (of winnares) uit de hoge hoed getrokken!

 


1 september 2014

Steentjeskerk update

Steentjeskerk update

Helaas hebben we nog geen afbeelding van de Steentjeskerk met het Memorial Event erin, maar met dit plaatje kun je er misschien iets bij voorstellen. Vanaf volgende week donderdag zullen we jullie via social media op de hoogte houden van de opbouw.

Ondertussen zijn voor de seated House of Cash show op 12 september zijn inmiddels de rijen voor het podium (1e rang) volzet. Om teleurstellingen te voorkomen willen wij iedereen aanraden om niet tot de avond zelf te wachten met het kopen van een kaartje. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de bezoekers van de Memorial op zaterdag. 


31 augustus 2014

Windstreken Festival

Windstreken Festival

Vanmiddag zijn we te zien op het Windstreken Festival in Lochem. Rain or shine!


14 augustus 2014

Nirwana Tuinfeest

Nirwana Tuinfeest

Dit jaar zijn we voor het eerst sinds jaren weer van de partij bij het Nirwana Tuinfeest. Fingers crossed voor goed weer!


4 augustus 2014

Fonnefeesten Lokeren

Fonnefeesten Lokeren

The Summer is Magic! Donderdag mengen we ons in het feestgewoel van de Fonnefeesten in Lokeren. Vanaf 24.00 uur staan we op het podium, maar daarvoor valt er nog ruimschoots te genieten van Slick Nick & the Casino Specials en The Dump Brothers.


3 augustus 2014

Even voorstellen

Even voorstellen

Even voorstellen: Beerze Bier. Na een avondje Dicky Woodstock hebben we letterlijk en figuurlijk heerlijk afgepilst in de tuin van Brouwerij de Gouden Leeuw in Vessem. Tijdens het Memorial Weekend zal er ook Beerze Bier op de tap verkrijgbaar zijn.


25 juli 2014

Kersouwe uitverkocht!

Kersouwe uitverkocht!

Onze show in Natuurtheater de Kersouwe aanstaande zaterdag is uitverkocht. Mensen die ons nog graag in eigen regio in een theatersetting willen zien verwijzen we graag naar onze Memorial show op vrijdag 12 september in de Steentjeskerk. Daar voeren we een special Memorial editie op van onze theatervoorstelling "House of Cash".


Johnny Cash Memorial 2014 update

Vandaag kunnen we melden dat zaterdag 13 september The Rob Ryan Roadshow is toegevoegd aan de line-up!

Verwacht een aanstekelijke mix van classic country, honkytonk en Sun type rockabilly. Precies zoals het hoort dus. The Rob Ryan Roadshow maakte vorige week nog onderdeel uit van het prestigieuze Montreux Jazz festival, waar Johnny Cash precies twintig jaar geleden een concert gaf.
 

 


14 juli 2014

Norsk Country Treff

Norsk Country Treff

We zijn aan het nagenieten van een toffe tijd in het sprookjesachtige Noorwegen en willen er zeker weer eens terugkeren. Hier in Nederland hebben we voorlopig nog wat optredens af te werken. Te beginnen met het Big Rivers festival in Dordrecht aanstaande zondag. De volgende dag spelen we op het Veenhoop festival. We zien jullie daar!


Johnny Cash Memorial 2014

De Johnny Cash Memorial 2014 gaat plaatsvinden op vrijdag 12 EN zaterdag 13 september in de Steentjeskerk Eindhoven. Wat ons betreft de ideale lokatie voor een onvergetelijk eerbetoon aan the Man in Black - Johnny Cash.

Voor het eerst wordt het jaarlijkse eerbetoon aan Johnny Cash verdeeld over twee dagen: een seated theatershow op vrijdag 12 september en een show zonder zitplaatsen op zaterdag 13 september. Naast optredens van Def Americans zal het programma meerdere nog nader bekend te maken acts en aanvullende randprogrammering omvatten. Tickets voor vrijdag zijn verkrijgbaar vanaf € 17,50, een kaartje voor de zaterdag kost € 25,- per stuk, de voorverkoop is gestart: Online via paylogic en bij alle Primera winkels.

De komende dagen zullen we eindelijk meer bekend gaan maken!


27 juni 2014

Vote for summer!

Vote for summer!

Eindelijk is het zover: Het is mooi weer, tijd voor een drankje en een dansje in de buitenlucht! De komende tijd zijn er volop mooie dingen te beleven buiten. We hebben een mooie reeks zomer data waar we trots op zijn. We gaan zelfs de grens over, naar ons zo geliefde België (Fonnefeesten) en zelfs naar Noorwegen! (Norsk Country Treff)  - Come and say hi:

 

27 juni Openluchttheater Mariahout
5 juli Dollemansdagen Raamsdonk
10-12 juli Norsk Country Treff, Breim (Noorwegen)
20 juli Big Rivers festival Dordrecht
21 juli Veenhoop festival de Veenhoop
26 juli Kersouwe Heeswijk-Dinther
31 juli Dicky Woodstock festival Steenwijkerwold
1 augustus Proostfeest Vessem
7 augustus Fonnefeesten Lokeren (België)
17 augustus Nirwana Tuinfeest Lierop
31 augustus Winsdstreken festival Lochem

Let's have some fun!


De allerlaatste Sound of Johnny Cash

Komende vrijdag vindt alweer de allerlaatste Sound of Johnny Cash show plaats in theater de Schalm in Veldhoven. Dit is tot de Memorial show in september tevens ons laatste indoor-optreden. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

in het geval dat Oranje moet voetballen hangen we in de zaal een groot scherm op waarop de wedstrijd is te volgen.


7 mei 2014

CASH Clubtour

CASH Clubtour

De voorjaars editie van de CASH clubtour zit er op! We hebben fantastische shows gehad in Metropool Hengelo, Dru Frabriek Ulft, de Piek Vlissingen, Mezz Breda, Tivoli Utrecht en de Gigant in Apeldoorn. Maar geen zorgen! In het najaar zijn we weer te zien met deze show door het hele land. De komende maanden gaan we echter van het zonnetje genieten op verschillende festivals en openlucht theaters. Klik hier voor een overzicht.


28 april 2014

Koningsdag 2014

Koningsdag 2014

Zaterdag stonden we vroeg in de middag op Oranjepop te Dirksland. Daarna werd alles wazig. Nu de meeste bandleden weer op hun benen kunnen staan wordt er uitgekeken naar volgend weekend: Vrijdag spelen we in de Gigant Apeldoorn & zaterdag zijn we te vinden op het altijd gezellige Surrender Hrieps festival in Gijpskerken. 


Pasen met the Man in Black

Niet op Paaspop? Nee, Def Americans Johnny Cash Tribute is dit jaar lekker op pad! Zaterdag zijn we in de Comeet in Someren samen met Hillbilly Hayride. De dag erna zijn we in België te vinden bij het feest van de Patton Drivers.

Fijne Paasdagen!


8 april 2014

Terug naar Hardenberg

Deze vrijdag zijn we weer terug in Theater de Voorveghter in Hardenberg. Daar vonden de opnames plaats van onze House of Cash DVD - We zoeken nog even de laatste exemplaren bij elkaar. Tot vrijdag!


31 maart 2014

Rambler Benefiet

Rambler Benefiet

Komende zondag is het zover: het Rambler benefiet Samen met vijf Eindhovense rockbands organiseert de Effenaar een benefiet voor de eigenaars van The Rambler (Peer en Lotte) om hen een financiële steun in de rug te bieden. Alle bands hebben net als de Effenaar een lange relatie met The Rambler. Het is naast een benefiet dan eigenlijk ook een eerbetoon aan de ondernemers die hun nek hebben durven uitsteken voor de Eindhovense rockscene, en zeven jaar lang zijn droom heeft kunnen verwezenlijken. Een droom waar veel bands en bezoekers van hebben genoten.


31 maart 2014

CASH Clubtour update

CASH Clubtour update

Dit weekend staan we op maar liefst drie poppodia de beste songs van the Man in Black te spelen: Zondag doen we een korte show in de Effenaar hadden we al eerder aan mogen kondigen; Vrijdag zijn we in de  Mezz Breda & zaterdag in Tivoli Utrecht. In Utrecht mochten we een voorprogramma uitzoeken. Dat is Herman Brock & the Brockettes geworden!


21 maart 2014

City Schaaf Theater

City Schaaf Theater

Door omstandigheden kan onze show morgen in City Schaaf Theater helaas niet doorgaan. Met alle betrokken partijen hebben we al een nieuwe datum gezocht en gevonden: ZATERDAG 25 OKTOBER

Tickets blijven geldig. 

 

 


28 januari 2014

CASH Clubtour

CASH Clubtour

Tot het einde van februari zijn we nog druk bezig met de Sun Sessions. Inmiddels wordt er al hard gerepeteerd voor een heuse Club tour, genaamd "CASH":

Voorjaar:

01 MRT METROPOOL HENGELO
14 MRT DE PIEK VLISSINGEN
15 MRT DRU FABRIEK ULFT
22 MRT SCHAAF CITY THEATER LEEUWARDEN
04 APR MEZZ BREDA
05 APR TIVOLI UTRECHT
02 MEI GIGANT APELDOORN

Najaar:


03 OKT HEDON ZWOLLE
04 OKT PATRONAAT HAARLEM
05 OKT ECI CULTUURFABRIEK ROERMOND
11 OKT OOSTERPOORT GRONINGEN
21 NOV GEBOUW-T BERGEN OP ZOOM
 


27 januari 2014

Sun Sessions Tour Update

Sun Sessions Tour Update

De Sun Sessions worden goed bezocht. Vooral het vroegere werk van Johnny Cash staat centraal in deze shows, maar er worden ook andere essentials van The Man in Black gespeeld door Def Americans in dezelfde kenmerkende stijl. Nieuwsgierig geworden? Komend weekend staan er maar liefst 3 shows op stapel:

vr 31 januari - Utopia Drunen

za 1 februari - Muziekcafe Helmond

zo 2 februari - Plein 79 Den Bosch


Nest Up: Sun Sessions @ Rockcafé Triangel

De sound van The Man in Black toen hij nog gewoon Johnny Cash heette. De springerige en robuuste rock'n roll uit de Sun Studio tijd staat centraal in deze show van Def Americans Johnny Cash tribute. Wees erbij! Tot in de Triangel zaterdag.


21 januari 2014

The Sound of Johnny Cash

The Sound of Johnny Cash

Het is weer tijd voor theater! De theater voorstelling van Def Americans Johnny Cash tribute vindt deze vrijdag voor het eerst in 2014 plaats in de Rijswijkse Schouwburg - tot dan!


16 januari 2014

Next up: Bolwerk Sneek

Next up: Bolwerk Sneek

De Volgende Def Americans Johnny Cash & The Tennessee Three Sun Sessions vinden aanstaande zaterdag plaats in het Bolwerk te Sneek. De foto van Def Americans siert trouwens al enige tijd de mooie site van Het Bolwerk. Graag verwelkomen we daar als vanouds de vele vrienden van the Man in Black in het Noorden. Tot dan! Nog geen ticket? Klik hier


28 december 2013

Terugblik 2013

Terugblik 2013

2013 is zonder twijfel een topjaar geweest voor Def Americans! Onze theatershow "House of Cash" was al in reprise en liep op zijn einde toen het management van Tommy Cash ons benaderde om de shows van Tommy te begeleiden in Nederland. Wat een fantastische optredens waren dat! Verder speelden we in een bomvolle megatent op de Zwarte Cross, stonden we in de grote zaal van Paradiso, begonnen we met onze tweede theatervoorstelling "The Sound of Johnny Cash" en speelden we onze jaarlijkse Memorial Show in een afgeladen Klokgebouw te Eindhoven. Zonder de fans van the Man in Black die ons elke keer weer weten te vinden was dit nooit gelukt! We zijn van plan om de muziek van JR Cash nog heel lang springlevend te houden en we zien jullie in ieder geval in het nieuwe jaar, next time we're in town!


27 december 2013

Sun Sessions

Sun Sessions

De heren van Def Americans geven met deze show een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl. Een swingende demonstratie van de “boom chicka boom” sound in zijn meest pure vorm. Let op! De Sun Sessions lopen tot en met februari.

28 december Melkweg Amsterdam
10 januari Dok 6 Panningen
11 januari Café Tielemans Boekel
18 januari Bolwerk Sneek
25 januari Rockcafé de Triangel Weert
31 januari De Voorste Venne Drunen
01 februari Muziekcafé Helmond
02 februari Plein 97 Den Bosch
08 februari Supermarkt Den Haag
15 februari Kroepoek Fabriek Vlaardingen
21 februari Café Wilhelmina Eindhoven


19 december 2013

Fijne Feestdagen!

Fijne Feestdagen!

Def Americans Johnny Cash Tribute sluiten het jaar af met nog 1 show te gaan: 28 december spelen we in de Melkweg samen met onze vrienden van de Blue Grass Boogiemen. Daar spelen we onze eerste Sun Sessions. De Sun Sessions lopen door tot en met februari, check voor data onze Shows pagina.


9 december 2013

Next up: CC Deurne

Next up: CC Deurne

Komende zaterdag 14 december spelen we in het altijd gezellige CC Martien vanDoorne in Deurne. Natuurlijk stoffen we ook weer 1 of 2 Cash Kerst kneiters af. Kaarten zijn aan de kassa te krijgen maar wie slim is koopt zijn of haar kaartje in de voorverkoop

Tot zaterdag!


5 december 2013

The Million Dollar Quartet

The Million Dollar Quartet

Moeilijk te geloven dat deze mannen deze week alweer 57 jaar geleden spontaan aanschoven bij een Elvis sessie in de Sun Records studio. The Man in Black, The King, Carl Perkins - gone but not forgotten. Jerry Lee Lewis alias The Killer is nog in leven. 


Theater Odeon de Spiegel in Zwolle

Def Americans Johnny Cash tribute maken zich op voor de laatste theater show van het jaar. The Sound of Johnny Cash zal neerstrijken in Zwolle komende zaterdag. Er zijn nog kaarten beschikbaar via de site van theater de Spiegel. 


15 november 2013

Mashup Invasion 2013

Mashup Invasion 2013

Vrijdag 22 november hosten de mannen van Memphis Maniacs na een zegetocht langs alle Nederlandse podia en festivals hun eigen mashup event in het Klokgebouw te Eindhoven. Hierbij zal onder andere Elco van Def Americans zich met de Maniacs wagen aan een mashup waarin het hoofd ingredient een Johnny Cash song is! Wees erbij!

Tickets Hier


15 november 2013

Woetsjtok Brunssum

Woetsjtok Brunssum

Vanavond spelen we in Woetsjtok te Brunssum. We weten zelf inmiddels niet meer voor de hoeveelste keer. Altijd gezellig dus. Tot vanavond Limburg!


Tennessee Three Sun Sessions

In januari en februari zullen de mannen van Def Americans een reeks optredens verzorgen waarin de begintijd van Johnny Cash centraal staat. Deze mini toernee is specifiek gericht op de intiemere podia in het land. Binnenkort maken we de eerste podia bekend! 


27 oktober 2013

Next Up: Belgie!

Next Up: Belgie!

Donderdag is het weer zover: we gaan eindelijk weer eens naar België en Roeselare in het bijzonder! We hebben al vaker in deze contreien gespeeld en dat was altijd zeer tof. We kijken dan ook uit naar komende donderdag. Samen met the Panhandlers en Nasty & The Fliptones staan we in Rock & Metal café De Verlichte Geest. Belgen, Bier, Johnny Cash - Amen!


21 oktober 2013

Norsk Country Treff

Norsk Country Treff

Vanwege het goede weer de komende week is het misschien wel al gepast om alvast een festival optreden aan te kondigen. En niet zomaar eentje, voor deze reizen we naar het buitenland: Norsk Country Treff Het festival vindt plaats van 11 t/m 14 juli. Precieze info rondom ons optreden daar volgt nog.

 


20 september 2013

Nieuwe theater toernee

Nieuwe theater toernee

In oktober start onze nieuwe reeks theater shows:

The sound of Johnny Cash.

"Na jaren van overgeproduceerde platen en grote entourages van muzikanten op het podium prefereerde Johnny Cash aan het een compacte samenstelling op de podia en keerde daarmee terug naar zijn onmiskenbare sound. The Man in Black gaf op onnavolgbare wijze gestalte aan zowel zijn eigen klassiekers als zijn nieuwere ‘American Recordings’."

Voor deze nieuwe show zijn we op zoek gegaan naar dezelfde balans in het oeuvre van Cash, en we zijn erin geslaagd om een weergaloze set klassiekers en nieuwere 'American Recordings' voor te kunnen schotelen. Ook zal in deze nieuwe voorstelling onze goede vriend & huisdichter Hans d' Olivat weer present zijn en zal op onnavolgbare wijze vertalingen voordragen van bekend en minder bekend werk van Johnny Cash.

Op 5 oktober trappen we af in theater Geert Teis te Stadskanaal.

Wij hebben er zin en hopen jullie te zien bij een van de komende shows.


19 september 2013

CD presentatie D Deadly

CD presentatie D Deadly

Johnny Cash had jarenlang geen contact met origineel bandlid Marshall Grant nadat deze na een ruzie met the Man in Black de band moest verlaten  Na het vertrek van Gijs van de Burgt bij Def Americans zo'n twee jaar geleden is Gijs langs de lijnen betrokken gebleven bij de band. Sterker nog, hij stond ook nog sporadisch als invaller voor Berry op het podium met Def Americans. Bijvoorbeeld op de Zwarte Cross en recentelijk nog in het Klokgebouw toen Berry een mopje lapsteel ging spelen bij "Pack Up Your Sorrows".

Met zijn band D Deadly geeft Gijs 27 september aanstaande in In het Evoluon een wel heel speciaal optreden. Op deze fraaie maar ongebruikelijke locatie presenteren zowel D Deadly als de rockers van Candybar Planet exclusief hun nieuwe plaat. Komt dat zien! 

Meer info HIER


14 september 2013

Klokgebouw bedankt!

Klokgebouw bedankt!

Wij willen alle bezoekers, artiesten en iedereen die ons heeft geholpen met de Johnny Cash Memorial bedanken voor een fantastische avond. Zonder jullie was al dit moois niet mogelijk geweest - See you the next time we're in town!

Geniet HIER nog even mee van de prachtige foto's die Mark Koetse heeft gemaakt van het evenement.


13 september 2013

Paradiso Amsterdam

Paradiso Amsterdam

Het was een fantastische avond in Paradiso! We zijn trots dat we deel uit mochten maken van het feestje in Amsterdam wat helemaal in het teken stond van the Man in Black. De perfecte opmaat voor ons eigen feestje in het Klokgebouw! 


13 september 2013

Er zijn nog kaarten!

Er zijn nog kaarten!

Met de voorverkoop is het boven ieders verwachting gegaan. Het Klokgebouw zal goed gevuld zijn vanavond, maar er kan nog meer bij. Voor degenen die nog willen komen kaarten beschikbaar aan de dagkassa! Een kaartje kost aan de deur 22,50.

Tot vanavond! 

 

Interview in Eindhovens Dagblad

De laatste tijd rennen we van het ene interview naar het andere. Een van de leukste gesprekken over Johnny Cash, de Memorial, ons bandje en onszelf hadden we met Frank van den Muijsenberg (die Johnny's sterfdag nooit vergeet omdat hij dan jarig is). Frank schrijft voor het Eindhovens Dagblad en dat is toevallig de beste krant van Nederland.


12 september 2013

Zitplaatsen in het Klokgebouw

Zitplaatsen in het Klokgebouw

Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in het Klokgebouw met zicht op het podium. Neem van tevoren even contact op met ons als u gebruik wilt maken van een zitplaats zodat wij eea in orde kunnen maken. Wij willen benadrukken dat we de zitplaatsen willen aanbieden aan mensen die zonder deze mogelijkheid niet in staat geweest zouden zijn om erbij te zijn in het Klokgebouw.


House of Cash DVD vrijdag te koop

De House of Cash DVD is klaar! De registratie van de theater tournee waarmee we de afgelopen twee theater seizoenen in veertig theaters stonden is eindelijk verkrijgbaar. Vanaf volgende week is de DVD te koop voor 15 euro.

Voor de bezoekers van de Johnny Cash Memorial in het Klokgebouw is de DVD deze vrijdag al te koop voor de speciale prijs van 10 euro! En omdat we zo uitzinnig zijn van geluk doen we er ook nog een Memorial poster bij.


10 september 2013

Ticket update

Ticket update

De ervaringen rondom de kaartverkoop van de vorige edities van de Johnny Cash Memorial in Eindhoven hebben ons geleerd dat er vooral de laatste dagen een run is op Memorial tickets.

Ondanks de aanzienlijke capaciteit van het Klokgebouw zijn we er inmiddels zeker van dat we vrijdag een fantastische avond tegemoet gaan waarin we de legendarische Man in Black een even zo legendarisch eerbetoon kunnen geven samen met de bezoekers van het Klokgebouw!

Dagkassa en voorverkoop

We zullen er alles aan doen om ook de mensen die op het laatste moment zich melden bij het Klokgebouw te voorzien van een ticket bij de dagkassa. Echter omdat hier meer kosten aan verbonden zijn zullen de kaartjes 2,50 euro duurder uitvallen. Het loont zich  dus om in de voorverkoop je ticket te bemachtigen. Andere voordelen zijn het voorkomen van onnodige wachttijden, irrtitaties of misschien zelfs teleurstellingen aan de dagkassa (het is bezoekers inmiddels 5x overkomen).

Kortom, voor een zo optimale beleving van de Johnny Cash Memorial Show aantaande vrijdag raden wij iedereen aan zich in de voorverkoop te verzekeren van een kaartje.

Dit kan online via de Paylogic links op onze site en Facebook pagina, of bij de Primera bij jou in de buurt.

Tot vrijdag!


9 september 2013

Interview met Union Avenue

Interview met Union Avenue

Het Schotse Union Avenue geeft komende vrijdag tijdens de Johnny Cash Memorial Show in het Klokgebouw hun eerste optreden op Nederlandse bodem. Kindamuzik voelde bandleden Andrew en Paul uitgebreid aan de tand over het ontstaan van Union Avenue, de officiële approval van the Man in Black zelf en hun verwachtingen bij de Johnny Cash Memorial Show in Eindhoven. Lees hier het hele artikel.


8 september 2013

I'm So Lonesome I Could Cry

De haardos van Johnny Cash, die kan Elco helaas niet imiteren. Een bezoekje aan de kapper is dan ook geen tijdrovende bezigheid voor de zanger van Def Americans. Maar altijd gezellig, samen met Kapper Roland deelt Weitering een grote passie voor country en rootsmuziek. Het kon dan ook niet anders of de twee zouden een keertje samen een liedje spelen. Het nummer is I'm So Lonesome I Could Cry, een song van Hank Williams in de uitvoering zoals we die (ongeveer) kennen door the Man in Black. Kapper Roland is live te zien met zijn band Hillbilly Hayride aanstaande vrijdag bij de Johnny Cash Memrial Show in het Klokgebouw.


6 september 2013

Wild at Heart BBQ

Wild at Heart BBQ

Een beefburger met bacon en cheese en een glazed ham van de bbq met Ahorn siroop geserveerd op een broodje; respectievelijk de favoriete hamburger en het favoriete gerecht van Johnny Cash zijn verkrijgbaar bij de Wild at Heart BBQ  tijdens het Johnny Cash Memorial event in het Klokgebouw. Jum!


Memorial Show wordt mini-festival met randprogrammering

Met vijf live acts, verscheidene DJ’s en een toepasselijk catering-aanbod is de Johnny Cash Memorial Show in het Eindhovense Klokgebouw uitgegroeid tot een heus mini-festival. De dame en heren van Hillbilly Hayride maken de line-up van bands compleet en spelen vanaf dat de deuren open gaan in en rondom de entreehal.

De eerder aangekondigde Dolly I Beg Your Pardon, Blue Grass Boogiemen, Def Americans en Union Avenue spelen daarna achtereenvolgens op het hoofdpodium. DJ Big H Jamboree en DJ Hans d’Olivat draaien tussen de acts door plaatjes. Wild at Heart BBQ bereidt de hele avond speciale Johnny Cash Burgers.

De Johnny Cash Memorial Show vindt plaats op 13 september. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en facebook van de band en bij alle Primera winkels.


Afgelopen zondag was er vanalles te doen in de stad, vanwege de opening van het nieuwe culturele seizoen. Wij geraakten ook spontaan in de feestmodus en deden een verrassingsoptreden op het Brandend Zand festival bij de Effenaar. Onder de naam Secret Heroes warmden we Eindhoven vast op voor onze Memorial Show, zoals je op onderstaand filmpje, geschoten door het 8-jarige zoontje van onze bassist Berry, kunt zien. Deze week maken we trouwens nóg een act bekend die 13 september zal spelen, dus hou onze website en facebook in de gaten!


29 augustus 2013

EDtv item met Def Americans

Voor ED tv hebben we vorige week een clipje opgenomen. Lekker buiten in het zonnetje voor het Klokgebouw! Vandaag is het item klaar en we zijn er erg blij mee! 

Verwacht op korte termijn ook nog een interview in het Eindhovens Dagblad met El & Kim.


Blue Grass Boogiemen toegevoegd aan line-up Johnny Cash Memorial Show

De Utrechtse band Blue Grass Boogiemen staan sinds jaar en dag nationaal en internationaal bekend als een van de beste vertolkers van het bluegrass genre. Dit najaar zal het nieuwe Blue Grass Boogiemen album verschijnen op het Nederlandse Excelsior label. In de muziek van Johnny Cash zaten veel invloeden uit de bluegrass en ook in zijn shows waren er regelmatig bluegrassliedjes te horen. Ongetwijfeld zal een selectie daarvan ook de setlist sieren van Blue Grass Boogiemen deze avond. De Utrechters spelen van 20.15 tot 20.45 uur.

Daarmee en in combinatie met de eerder aangekondigde acts Union Avenue uit Schotland, het Nijmeegse Dolly I Beg Your Pardon en hoofdprogramma en organisatoren Def Americans krijgt het jaarlijkse muzikale eerbetoon aan Johnny Cash een avondvullend karakter. Check voor meer informatie hierover het programma van de Memorial Show 2013.

Nog steeds geen tickets? Klik hier en koop je kaartje! 


16 augustus 2013

Hello, we're Union Avenue

Hello, we're Union Avenue

Potverdomme de vakantie is toch echt voorbij na dit weekend. Om je wat op te vrolijken hebben we wat leuke Union Avenue tracks bij elkaar gezocht to blow your blues away! Tenminste, als je spotify hebt. Binnenkort nog meer voorpret, houd facebook en deze pagina in de gaten!

Klik hier voor Union Avenue! 


Recensie Zwarte Cross show

Maxazine.nl heeft als een van de eersten een volledige verslaglegging van de Zwarte Cross online staan. Gelukkig is de verslaggever ook een kijkje komen nemen bij onze show in de Megatent:

"Het is aan de Johnny Cash tribute band Def Americans om de tweede festivaldag in de Megatent te openen. Buiten dreigen dan al grote onweersbuien aan te komen, maar als de band begint is het nog droog. En staat de tent vol. Vooral voor in de tent wordt er luidkeels meegezongen met de Cash tribute en als je als toeschouwer de ogen sluit, is het even net of Cash zelf op het podium staat. Briljant goede band, die eigenlijk als originele band gezien zou moeten worden, want dat ze muzikaal erg sterk zijn, staat als een huis. Halverwege het optreden giet de regen naar beneden en begint het op meerdere plekken op het podium te lekken, zelfs de piano moet even worden opgeschoven, maar dat deert de band niets, zij spelen gewoon door."

Lees hier het hele verslag! 

 


Johnny Cash I.M. Paradiso Amsterdam

Op 12 september, 1 dag voor de Johnny Cash Memorial in het Eindhovense Klokgebouw en precies 10 jaar nadat the Man in Black overleed in Nashville, worden er in het Amsterdamse Paradiso door uiteenlopende Nederlandse artiesten nummers van Johnny Cash gespeeld. Wij kunnen melden dat Def Americans gevraagd is ook enkele nummers te spelen. Ondanks onze eigen show in Eindhoven zeggen we natuurlijk geen nee tegen het spelen van enkele nummers van Johnny Cash in Paradiso Amsterdam! Op hetzelfde podium zullen er die avond songs van the Man in Black gezongen worden door o.a. Spike, Blaudzun, Yuri Honing en the Bluegrass Boogiemen.

Wij voelen ons zeer vereerd! Meer info: Johnny Cash I.M. The Man in Black 1932-2003

De ideale opmaat naar onze Johnny Cash Memorial Show die de volgende dag in het Klokgebouw Eindhoven.


27 juli 2013

Bomvolle Megatent!

Bomvolle Megatent!

Vandaag betraden wij de weilanden van de Achterhoek voor een show in de Megatent van de Zwarte Cross. Dat hebben wij geweten! Een bomvolle tent zong mee met de klassiekers van Johnny Cash!

Op onze  facebook pagina kun je jezelf taggen! Bedankt voor het komen en we zien jullie graag bij onze volgende show op Zandstock


26 juli 2013

Zwarte Cross!

Zwarte Cross!

De ochtendstond heeft goud in de mond, maar voor de meeste Johnny Cash fans onder de Zwarte Cross festival bezoekers zal het een Saturday Moring Coming Down worden. Maar wat is er nou fijner dan je eerste koele biertje langs je keel te laten glijden op de fijnste songs van the Man in Black? Tot morgen rakkers!

Megatent zaterdag 12.00 - 13.00 


4 juli 2013

2 nieuwe acts!

2 nieuwe acts!

Het programma van de Johnny Cash Memorial Show in Eindhoven is uitgebreid met twee acts. De Nederlandse all female bluegrass band Dolly I Beg Your Pardon zal gedurende de show van hoofdact en initiatiefnemers Def Americans in een aantal nummers zangeres Kim Wolterink begeleiden. Het Schotse Union Avenue verzorgt de after party met bekende liedjes van verschillende artiesten, uitgevoerd in de stijl en sound van Johnny Cash. De Johnny Cash Memorial Show is een eerbetoon aan de in 2003 overleden Amerikaanse country-artiest en vindt plaats op 13 september in het Klokgebouw in Eindhoven. Tickets zijn reeds verkrijgbaar, voor € 20,- per stuk.


Union Avenue wil de vintage sound van Johnny Cash levend houden, echter niet met nummers van Johnny Cash. De Schotten spelen werk van andere artiesten, maar uitgevoerd met het herkenbare geluid van Johnny Cash uit zijn beginperiode, toen eerste gitarist Luther Perkins (1928-1968) nog onderdeel uitmaakte van zijn band.
Elco Weitering en Willem Winkelmolen, respectievelijk zanger en gitarist van de Def Americans en organisatoren van de Johnny Cash Memorial Show, zagen de band ooit live en waren direct verkocht. Weitering: “Willem en ik waren op het Sjock Festival in België zo'n twee jaar geleden, bezig onze laatste drankmuntjes op te maken, toen we ineens de bekende begintonen van Big River hoorden. Daarna volgden de vernuftig omgebouwde klassiekers. Toen wisten we het zeker: deze band moeten we een keer naar onze Memorial Show halen!”
Union Avenue speelt nummers van artiesten uit uiteenlopende genres, van Motörhead tot Lee Hazlewood, die consequent worden voorzien van de sound van Cash uit de jaren vijftig en zestig.

De drie vrouwen van Dolly I Beg Your Pardon delen een grote liefde voor Amerikaanse akoestische muziek als bluegrass en country. Met gitaar, mandoline en contrabas zingen ze meerstemmig liedjes van anderen, afgewisseld met eigen nummers. Tijdens de Johnny Cash Memorial Show maken ze als the Carter Sisters onderdeel uit van het optreden van de Def Americans. Hierin zullen ze samen met Kim Wolterink, de June Carter van laatstgenoemd gezelschap, een aantal liedjes spelen.

Met de toevoeging van Dolly I Beg Your Pardon en Union Avenue aan het programma is het affiche nog niet compleet. Volgende maand wordt nog een laatste act bekend gemaakt.
 


25 juni 2013

Doe mee en win!

Doe mee en win!

Maak jouw eigen versie van de iconische foto met de middelvinger en maak kans op twee VIP-tickets voor onze Memorial Show in het Klokgebouw én een T-shirt van Def Americans met, hoe toepasselijk, een print van het befaamde beeldmerk.

 

Laat je inspireren door deze fans! 

 

Post jouw foto op onze facebook en doe mee! 

 

 


24 juni 2013

Memorial show 2013

Memorial show 2013

De succesvolle Eindhovense band Def Americans verzorgt dit jaar de Johnny Cash Memorial Show in het Klokgebouw te Eindhoven op 13 september 2013.

“Ieder jaar pakken we groots uit en daar willen we dit jaar een schepje bovenop doen.” aldus frontman Elco Weitering. De eerste twee edities van het jaarlijkse eerbetoon aan de countrylegende en de drie daaropvolgende, in respectievelijk Dynamo en de grote zaal van de Effenaar, waren allemaal uitverkocht. Dat maakt de keuze voor een locatie met een grotere capaciteit een logische.

De show in het Klokgebouw vindt plaats op vrijdag 13 september, tien jaar en één dag na het overlijden van Johnny Cash. Meer informatie over deze avond vind je op de pagina  'Memorial Show 2013'.

Tickets kosten € 20,- per stuk en zijn HIER te koop.


Kaarten winnen voor het Klokgebouw!

Met Def Americans doen wij natuurlijk ons best om Johnny Cash zo authentiek mogelijk na te spelen, maar misschien wil jij ook wel laten zien hoe goed jij je idool in z'n meest herkenbare pose kunt imiteren. Helemaal als we je vertellen dat er ook nog iets te winnen valt! 

 

Maak jouw eigen versie van de iconische foto met de middelvinger en maak kans op twee VIP-tickets voor onze Memorial Show in het Klokgebouw én een T-shirt van Def Americans met, hoe toepasselijk, een print van het befaamde beeldmerk.

 

Post jouw foto op onze facebook en doe mee! 

 

Alle inzendingen krijgen daarnaast ook een plek in de speciaal ingerichte digitale galerij op onze website/facebook.

 
 

 


17 juni 2013

La Truite!

La Truite!

Volgens de meeste Amerikaanse artiesten is La Truite d'Argent  'the most beautiful rock lodge' en dus de perfecte locatie om de Def Americans te gaan zien. Wil je de Def Americans in een intieme club meemaken, spring dan zaterdag 22 juni in je 'voiture' en kom naar Houffalize in Belgie! 

 

 

Boek een kamer of zet je tent op in de Beaverfest vallei! 
 
Info: La Truite d'Argent

5 juni 2013

Memorial Show 2013

Memorial Show 2013

De succesvolle Eindhovense band Def Americans verzorgt dit jaar de Johnny Cash Memorial Show in het Klokgebouw te Eindhoven op 13 september 2013.

“Ieder jaar pakken we groots uit en daar willen we dit jaar een schepje bovenop doen.” aldus frontman Elco Weitering. De eerste twee edities van het jaarlijkse eerbetoon aan de countrylegende en de drie daaropvolgende, in respectievelijk Dynamo en de grote zaal van de Effenaar, waren allemaal uitverkocht. Dat maakt de keuze voor een locatie met een grotere capaciteit een logische.

De show in het Klokgebouw vindt plaats op vrijdag 13 september, tien jaar en één dag na het overlijden van Johnny Cash. Meer informatie over deze avond vind je op de pagina  'Memorial Show 2013'.

Tickets kosten € 20,- per stuk en zijn HIER te koop.


20 mei 2013

Onder vuur genomen...

Onder vuur genomen...

We zien het als groots compliment maar we worden bestookt met vragen over de DVD 'House of Cash' .  Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de opnames van onze theatershow. We hopen jullie snel te verblijden met goed nieuws over dit bewijsmateriaal, maar tot die tijd is er op youtube al materiaal om na te genieten: bekijk ons House of Cash - Def Americans YouTube Kanaal

 


De laatste House of Cash show

Vrijdag is het zo ver: na bijna 3 jaar touren zullen Def Americans de allerlaatste House of Cash show opvoeren. De champagne zal rijkelijk vloeien in het Singer Theater in Laren! Wij vieren vrijdag een geslaagde reeks theatershows door het hele land: Den Helder, Heerlen, Groningen, Terneuzen en alles daar tussenin heeft mogen genieten van Def Americans' verhaal van 'The Man in Black'.

Voor de allerlaatste keer willen we U van harte aanraden de House of Cash te gaan bezoeken! Wij vonden het een grote eer deze 'ode aan Johnny Cash'  drie jaar lang aan u te brengen! Bedankt publiek, crew en theaters voor de onvergetelijke tijd! Tot ziens!


Veel mensen vragen ons hoe de samenwerking met de grote Country artiest, Tommy Cash, verliep. Op al deze vragen hebben wij een passend antwoord gemaakt: een film. 

Bekijk en geniet van Def Americans en Tommy Cash backstage! 

Met dank aan Rene Verberne en Anne van Galen voor het maken van deze prachtdocu! 


Recensies shows met Tommy Cash

Trots waren Def Americans Johnny Cash tribute al op de shows met Tommy Cash, maar nu nog veel trotser na het lezen van de recensies van de shows van afgelopen week!

Met weinig moeite door te klikken kun je alles nog eens een keer op je gemak nalezen. En nog eens. En nog eens.

3 voor 12 Friesland

"My brother's work is my greatest gift" 

3 voor 12 Eindhoven

"Liefdevol eerbetoon met glitters aan the Man in Black"

Eindhoven Dichtbij

"Recensie: Tommy Cash in de Effenaar"

Journalist Frits

"Concert: Tommy Cash - Ode to my brother Johnny"

 

foto door Hanneke Wetzer


Hansfeest - Hans d'olifest

Hans d'olivat zullen velen kennen als de verteller en dichter van onze House of Cash theater voorstelling.

Buiten House of Cash is Hans als onderdeel van de Tilburg Cowboys vaak te vinden geweest op festivals en culturele evenementen. Tevens is Hans regelmatig te spotten in de dj booth waarbij hij met een repertoire dat uiteenloopt van Normaal tot Slayer de voetjes van de vloer krijgt.

Hans schreef voor House of Cash pakkende vertellingen en hertalingen van bekende Cash thema's. Een van de meest pakkende songs van de hand van Hans is "Net als vroeger", een hertaling van "For the Good Times" - welke te vinden is op "Ain't No Grave", de laatste uitgave van de American Recordings. 

Nu schrijft Hans al imiddels zo'n 25 jaar songteksten en hertalingen die door verschillende artiesten. Deze staan allemaal in de rij om deze in muzikale vorm voor te dragen morgen in de Paradox in Tilburg.

Hierbij zal Elco van Def Americans Johnny Cash tribute ook aanwezig zijn om enkele songs te spelen.

Vanaf 19.30 uur zijn de deuren geopend voor publiek.


'My brother would be proud of you'

Even snel handjes schudden, je voorstellen en direct plank gas met die gitaar het podium op. Dat was het begin van onze tour met 'de broer van' woensdagmiddag 1 mei 2013 in Atak Enschede. 

Drie dagen later omhelzen we Tommy Cash om hem te feliciteren met de geweldige Nederlandse Tour die we afsloten in de Effenaar te Eindhoven!
 
We hebben drie dagen in een droom geleefd en genoten van elke seconde! Tommy Cash heeft vele anekdotes vertelt over zijn broer, zijn vrouw Marcy en zijn 50 jaar als Country artiest. We zagen hoe Mr. Cash steeds meer genoot van onze begeleiding on stage met als hoogtepunt zijn beroemde "Chicken Dance" op Get Rhythm! 
 
Het was een eer om met een "echte" Cash te mogen optreden!
 
Om met de woorden van Tommy Cash te eindigen: 'My brother would be so proud of you'.
 
Onze YouTube en Facebook zijn ontploft na onze 3 shows met Tommy Cash: Come and take a look! 
Def Americans hebben een speciaal 'Tommy Cash & Def Americans' YouTube kanaal! Enjoy!

3 mei 2013

Een grote eer

Een grote eer

Wij zijn zeer vereerd Tommy Cash (de jongste en enige levende broer van Johnny)  te begeleiden tijdens zijn Nederlandse tour. Vanavond spelen we de laatste van 3 shows in onze ' hometown' : Effenaar te Eindhoven

 


Tommy Cash & Def Americans spelen samen ' Orange Blossom Special '

Om met de woorden van Tommy Cash te spreken: ' My brother would be so proud of you!' 


Gisteren opgenomen in het Poppodium Atak te Enschede: Tommy Cash & Def Americans - Jackon


Tommy Cash en Def Americans

Het is echt waar! Def Americans zal als begeleidingsband van Tommy Cash fungeren gedurende zijn aanstaande tour door Nederland. Omwille van logistieke redenen moet The Cash Crew Band, die Tommy Cash normaal gesproken op het podium bijstaat, verstek laten gaan. 

Aangezien de shows van Tommy Cash volledig in het teken staan van zijn beroemde broer, vormen de Def Americans de meer dan logische stand-ins voor zijn vaste begeleiders, daar zij als geen ander bekend zijn met het werk van de Man in Black. Dichter bij het DNA van waaruit de songs zijn opgebouwd dan een rechtstreekse bloedverwant kunnen de Def Americans niet komen.
 
We zijn zeer verguld met het verzoek van Tommy Cash en grijpen deze eervolle uitdaging met volle overtuiging aan! 
 
Kom kijken naar Tommy Cash en Def Americans :
 

Woensdag 1 mei in Atak Enschede

Donderdag 2 mei in het Schaaf City Theater Leeuwarden

Vrijdag 3 mei in de  Effenaar Eindhoven

 


26 april 2013

Klok Rock Orange

Tijdens Koninginnedag is het op Strijp S te doen. Wij headlinen op Klok Rock Orange! In een interview met UIT IN EINDHOVEN hebben we uitgebreid verteld hoeveel zin we in die show hebben. Lees het hier!


23 april 2013

De Zwarte Cross

Potjandorie! De Def Americans spelen dit jaar op de Zwarte Cross!

Dat Def Americans en Zwarte Cross een goede combinatie is hebben wij vorig jaar al mogen proeven! Tot in de late uurtjes hebben wij genoten van al het moois de Achterhoek te bieden heeft. Ook dit jaar zullen we de Gelderse weilanden betreden en Johnny Cash naar het Oosten brengen! Wij zetten het Grolsch bier vast koud en proosten op een mooie show die komen gaat! Proost! 

Geniet op youtube van een dronkenmans video van de Zwarte Cross van afgelopen jaar met Def Americans' versie van Alie! 


22 april 2013

Koninginnedag

Koninginnedag

 

De allerlaatste koninginnedag viert Johnny Cash Tribute Band Def Americans gewoon in eigen stad. Wij zijn vereerd het Festival Klok Rock Orange af te mogen sluiten met de klanken van Johnny Cash! 

 


21 april 2013

Johnny Cash Museum

Johnny Cash Museum

Dit prachtige plaatje moeten we even met jullie delen!

Binnenkort opent in Nashville het enige echte Johnny Cash Museum. Op facebook worden we op de hoogte gehouden van de vorderingen. Dus mocht je van plan zijn richting Tennessee te reizen: bezoek dan in ieder geval ook de plek waar ' The Man in Black' echt tot leven komt! 

 


14 april 2013

Hoera! Hans is jarig!

Hoera! Hans is jarig!

 

 

Dit weekend werd luidkeels meegezongen in het Isalatheater te Capelle aan de IJssel! Happy Birthday voor Hans! Achter de schermen trakteerde hij ons op een zelfgebakken appeltaart! Die hadden wij niet zien aankomen!

 

Hans: Nog vele jaren met mooie gedichten gewenst! 


7 april 2013

Het Groningse mysterie

Het Bob Dylan mysterie werd dit weekend in Groningen niet opgelost. Zowel het publiek in Veendam als Delfzijl konden onze vragen niet beantwoorden. Volgens de legende zou Bob Dylan zich op Groningse aarde hebben begeven een aantal jaren geleden.. Daar wilde Elco meer van weten en eindigde zijn speurtocht op 3 voor 12: lees hier het artikel over Bob Dylan in Groningen


31 maart 2013

Vakantie in Groningen...

Vakantie in Groningen...

 

Ons staat een gezellig weekend voor de boeg! Wij gaan een weekendje weg! Van Eindhoven naar Delfzijl is ver, heel ver, erg ver, maar niet te ver! 

Wij doen onszelf een weekendje weg kado en combineren dat met 2 prachtige Theatershows: Delfzijl en Veendam gaan dit weekend genieten van The House of Cash. 


The house of  Cash dendert door!

 

Dit weekend brengt The House of Cash ons in Leeuwarden en Papendrecht! We hopen u daar te verwelkomen! 


27 maart 2013

Nieuwe foto's

Nieuwe foto's

 

Geniet van deze prachtige reeks foto's van onze Theatershow gemaakt door Robin Looy in de Nieuwe Nobelaer te Ettenleur.


23 maart 2013

Bedankt Wageningen !

Bedankt Wageningen !

 

De Junusshof was goed toeven voor de Def Americans! Een prachtig gevulde zaal heeft genoten van The House of Cash! Wij kregen nog een kado mee naar huis waar we zeer content mee zijn! Bedankt Wageningen! 


Terugkijken moet je nooit lang doen, maar dit filmpje is wel het terugkijken waard! Eefje Wentelteefje en Ferry van der Zaande  interviewen Def Americans in 2009 ! 


17 maart 2013

Koninginnedag

Koninginnedag

Koninginnedag vieren de Def Americans 'gewoon' in Eindje! Rocken zullen we! Tijdens 't  Klok Rock Orange  Festival zullen we samen met o.a. Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka het podium bestijgen

Vorige edities waren zonovergoten en een groot gezellig Eindhovens fiske! Dus dat kunnen wij niet missen! Wees erbij! 


16 maart 2013

eten bij de Peeterij

eten bij de Peeterij

 

Wij zijn altijd heel blij met mensen die goed voor ons willen zorgen. Tijdens de theatershows doet de Peeterij goede zaken voor Def Americans. Elke theatershow zijn wij verzekerd van een verse maaltijd die ingevlogen wordt vanuit Eindhoven.

Ja, daar mag best even voor geaupplaudiseerd worden! 

 


11 maart 2013

Achter de schermen

Achter de schermen

Deze 4 heren zijn onze steun en toeverlaat. Mogen we jullie voorstellen aan de Def Americans Crew: Roel, Michael, Marco en Damir!


11 maart 2013

The making of ...

' The Making of ... ' de bandfoto.

 


9 maart 2013

Bam! Uitverkocht!

Bam! Uitverkocht!

 

 

Gisteren speelden Def Americans met The House of Cash in de ECI cultuurfabriek in Roermond. Wat een prachtige locatie en een geweldige zaal! Maar het beste van alles was dat het UITVERKOCHT was! Bam! 

 

( nog even een kiekje van onze maaltijd: Krieltjes uit de oven :-)  )


7 maart 2013

Een neij bandkiekje!

Een neij bandkiekje!

Dit is 'm! Onze nieuwe bandfoto! Wij vinden 'm prachtig!

Met dank aan Madeleine Sars voor de geweldige fotografie en Inu4vintage voor de styling van Kim.


5 maart 2013

The House of Cash

The House of Cash

Elke uithoek van Nederland gaat de komende maanden kennis maken met de muziek van Johnny Cash. Met onze theatershow zijn wij de komende weken overal te zien: van Winterswijk tot Weert en van Laren tot Delfzijl!

Samen met dichter Hans, The Carter Sisters en The Statler Brothers zullen Def Americans het verhaal van Johnny Cash vertellen. We hopen u te verwelkomen bij deze bijzondere show: The House of Cash!


4 maart 2013

nieuwe merchandise !

nieuwe merchandise !

Sinds kort is ons winkeltje uitgebreid met een nu al succesvol item: kindershirts! Coosje van Bruggen gaf het goede voorbeeld met haar kinderen! 

Iedereen ziet er natuurlijk beter uit in een Def Americans shirt! Bestel ze online  ( behalve de kindershirts: die zijn alleen nog bij onze shows te krijgen) en 'share' jouw shirt met ons! 


Op 1 maart 1968 trouwden June en Johnny. 

' Come and lay down by my side till the early morning light
All I'm takin' is your time. Help me make it through the night.' 


27 februari 2013

Nieuw op youtube

Wij zijn altijd heel erg blij met bewijsmateriaal!

Def Americans live @ Metropool te Hengelo


26 februari 2013

81 jaar geleden..

26 februari is de verjaardag van ' The Man in Black' . Johnny zou vandaag 81 zijn geworden.

Wij vieren zijn verjaardag met een voor Def Americans speciaal nummer:  

Geniet van ' God's Gonna Cut you down ' 


niets meer aan toe te voegen..

Of we een leuke avond hebben gehad in het Paard van Troje?

De foto spreekt voor zich! 

Tag jezelf op facebook! 

 


20 februari 2013

Winnaars vrijkaarten!

Winnaars vrijkaarten!

 

We hebben een prijs en die delen we uit! 

 

Jeffrey Verfaillie en Gerard Peters zijn de gelukkig winnaars van een paar vrijkaartjes voor onze show in het Paard van Troje van aanstaande vrijdag ! Samen met hen gaan wij de 81e verjaardag van ' the Man in Black' vieren in Den Haag! Tot dan! 

 

 


19 februari 2013

The House of Cash

Het lijkt ons bijna onwaarschijnlijk maar mocht u nog niet overtuigd zijn door de klanken van The House of Cash: bekijk dit en geniet! 


18 februari 2013

Paard van Troje !

Paard van Troje !

Tradities hebben de Def Americans wel een paar! Een van de allerbeste tradities is de Birthday Show in Den Haag. Jaarlijks vieren wij de verjaardag van 'the man in Black in het Paard van Troje, zo ook in 2013!

De grote zaal van het Paard zal ook dit jaar weer gaan broeien en deinen op de klanken van Cash! Da kende nie misse! Doe mee aan de winactie! Like en Share onze splinternieuwe Facebookpagina en maak kans op een pakketje kaartjes voor een gegarandeerd gezellig Haagse avond!

Want na 2 succesvolle edities van de Birthday Show durven wij wel een garantie uit te delen! Tot op 22 februari! 

 


Wij beginnen vast aan de voorpret voor de Johnny Cash Birthday Bash @ Paard van Troje 2013

Geniet na van 2012 en zie hier het bewijs dat het een groot feest is in Den Haag! 


30 januari 2013

Nieuw op youtube

Geniet van  'Long legged Guitar pickin' man' in de Meester te Almere door Def Americans .


30 januari 2013

Kaarten winnen

Kaarten winnen

 

Wil jij kaarten winnen voor onze show in OC de Kriekel Tessenderlo

Share op Facebook of Retweet op Twitter deze show en  wie weet win jij een setje vrijkaartjes voor aanstaande zaterdag: Def Americans en The Catsmokes ! 


27 januari 2013

Bedankt allemaal!

 

Het was een geweldig weekend! Bedankt Almere, Hengelo en Amersfoort! 

Geniet na van 'Orange Blossom Special' live in Metropool te Hengelo door Def Americans


20 januari 2013

Op herhaling!

Bijna een jaar geleden maakte wij het prachtige Hengelo (OV) onveilig! Wij vonden het prachtig in het Metropool en staan dan ook te popelen om op herhaling te komen aanstaande vrijdag 25 januari! Zaterdag 26 januari  zijn we in de Kelder te Amersfoort.  Op de website van de Kelder is te lezen dat ze er zin in hebben. Komt dat even goed uit: Wij ook!

Geniet nog even na, of voor ( zo u wilt) van ' One piece at a time' in het Metropool 2012


Afgelopen zondag was het precies 45 jaar geleden dat Johnny Cash zijn legendarische plaat "Live at Folsom Prison" opnam, een van de meest geroemde live-registraties uit de muziekgeschiedenis.

"Live at Folsom Prison" betekende niet alleen de comeback voor Johnny na het lang uitblijven van radiohits  in de jaren daarvoor, maar was tevens ook de laatste opname waarop gitarist Luther Perkins te horen zou zijn. Perkins zou eerder deze maand zijn 81ste verjaardag vieren. Luther overleed nog geen jaar na de opnames van "Live at Folsom Prison" aan de gevolgen van een brand in zijn huis in Hendersonville, Tennessee.

Gelukkig kunnen we even terug in de tijd naar dat magische moment. Thank you Johnny! Thank you Luther!


Jack Daniel's en Johnny Cash

Def Americans trappen het jaar af het Patronaat in Haarlem. Nooit eerder trad Johnny Cash Tribute band Def Americans op in Haarlem en we hebben er dan ook erg veel zin in! Speciaal voor deze gelegenheid heeft het Patronaat een fijne actie et een andere beroemde inwoner van Tennessee: Jack Daniel's! Drink een Jack 'n Coke en dans mee op de muziek van the Man in Black!

Tot vrijdag! 

 


27 december 2012

Onze hoogtepunten

Kijk, luister en huiver als de Def Americans u meenemen naar hun hoogtepunten van 2012 ! 

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor een geweldig 2012! Alle duizenden mensen die van onze theatershow hebben genoten! Iedereen die ons heeft toegejuichd op Paaspop, de Zwarte Cross en alle andere festivals en podia!

Wij hebben een prachtig 2012 gehad omringd door fijne mensen voor en achter de schermen! 

Wij wensen u een muzikaal 2013! 


21 december 2012

Wij vieren de liefde!

Vandaag gaat onze drummer Thijs trouwen met zijn Kitty ! Vandaag zullen Def Americans samen met Kitty & Thijs proosten op de liefde! 

Wij wensen Thijs en Kitty heel veel liefde en gezondheid!

Liefde zoals die van Johnny & June! 

 


16 december 2012

The broken circle breakdown

The broken circle breakdown

Het is geen geheim dat wij van Traditionals en Bluegrass muziek houden! Daarom raden Def Americans jullie graag de ' The broken circle breakdown' aan. Deze belgische film draait sinds deze week in de Nederlandse bioscopen en is voorzien van prachtige bluegrass muziek. Ook deze nummers behoren tot het werk van Johnny Cash, The Carter Family en worden door Def Americans live ten gehore gebracht! Geniet ervan! 


14 december 2012

Christmasy feeling

Voelen jullie het ook?


11 december 2012

That Christmasy Feeling

Het is bijna Kerst! 

Johnny Cash noemde Kerst ' the best time of the Year ' . In de vele Kerstspecials door de familie Cash en Carter opgenomen spat het Kerstgevoel van het beeldscherm af. Kerstbomen en nepsneeuw worden afgewisseld met gemoedelijke liedjes gezongen voor de knisperende open haard! Dat willen wij ook! 

De Def Americans willen jullie graag verblijden met het Johnny Cash Kerstgevoel! Bekijk hier onze versie van ' That Christmasy Feeling'  ( Tommy en Johnny Cash met ' That Christmassy Feeling ' kun je hier bekijken )

Voor een live versie van dit nummer nodigen we jullie graag uit voor een van de Kerstshows deze week! 

Enjoy! 


7 december 2012

Def Americans Kerstshows

De Def Americans zullen de komende week te zien zijn met een speciale Kerstshow. Om vast in de sfeer te komen nemen we vandaag onze kerstclip  op bij het nummer ' Christmasy Feeling ' van Johnny en Tommy Cash. Deze zal in de loop van de week verschijnen! Natuurlijk is dit nummer ook te beluisteren tijdens een van onze kerstshows in den lande:

13 december @ Luxor te Arnhem

14 december @ Stadsgehoorzaal Vlaardingen

15 december @ Asten in Kerstsfeer


3 december 2012

Hurt in de Top 2000

Hurt in de Top 2000

 

Vandaag werd de TOP 2000 van Radio 2 bekend! 

Nederland gaat steeds meer van Johnny Cash houden! Wisten wij al lang! Het nummer ' Hurt ' staat inmiddels op nummer 29, als hoogst genoteerde Johnny Cash nummer.

 

 

Andere Cash song te vinden in de TOP 2000 en natuurlijk op onze setlijst:

nummer 195 van TOP 2000 Ring Of Fire 
nummer 216 van TOP 2000 A Boy Named Sue 
nummer 698 van TOP 2000 A Thing Called Love


1 december 2012

Op weg naar Drachten..

Terwijl jullie genieten van 'Orange blossom special'  tijdens een uitverkochte memorial show in de Effenaar, kondigen wij onze eerst volgende show aan. De Def Americans komen niet vaak genoeg naar Friesland, dat vinden wij jammer!

Daarom hebben wij extra zin in vrijdag 7 december: Iduna Drachten: Here we come!


29 november 2012

Columbia box set

Columbia box set

Sony (voorheen Columbia Records) komt met een wel heel speciale box set van the Man in Black: alle albums die Johnny Cash voor dat label opnam (zo'n 60 in totaal) zal vele fans blij maken. Het originele artwork is zoveel mogelijk intact gehouden. Def Americans Johnny Cash tribute vermoed dat Sinterklaas het hiermee druk gaat krijgen!


7 november 2012

Bezoek Graf Johnny & June

Bezoek Graf Johnny & June

De afgelopen 2 maanden hebben de Def Americans Nederland veroverd met de ' Boom Chicka Boom Sound'  van Johnny Cash. Tijdens deze periode heeft ' onze June' een rondreis door Amerika gemaakt.  Met als bijzonder hoogtepunt: een bezoek aan Hendersonville : Het graf van June & Johnny.

' onwerkelijk om hier te zijn, maar geweldig om deze bijzondere plek eindelijk te mogen bezoeken..' 

Komende vrijdag zullen de Def Americans in volledige bezetting te zien zijn in Ovezande bij de Klomp ! Graag zien we jullie daar! 


5 november 2012

Def Americans On Tour

Def Americans On Tour

Een van onze trouwe fans gaat wel heel erg ver zin zijn liefde voor de muziek van Johnny Cash en Def Americans...

Dank je Barry! 


31 oktober 2012

Johnny Cash Birthday Bash

Johnny Cash Birthday Bash

Johnny Cash tribute Def Americans viert de verjaardag van the Man in Black met een heuse Johnny Cash birthday bash ism Paard van Troje. Om de voorverkoop een vliegende start te geven heeft het Paard besloten om snelle beslissers te belonen met een flinke early bird korting op het ticket. Doe er je voordeel mee!


23 oktober 2012

Dutch Design Week

Dutch Design Week

Def Americans mochten een tweetal optredens verzorgen in het Klokgebouw tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.  De setting was een cirkel vormige opstelling waarbij zowel publiek als artiest zich in die cirkel bevinden. Tijdens het optreden werden er door middel van 18 beamers 360 graden rondom visuals geprojecteerd. Hierdoor was het mogelijk om onder andere in een echte "Ring of Fire" te spelen. Het ging om twee besloten optredens, maar Johnny Cash tribute Def Americans gaat met zekerheid samen met Shapeshift Media op zoek naar mogelijkheden om deze ervaring met meerdere fans te delen in de toekomst.


Pop-up optreden in Café Weemoed Tilburg

Gisteren was het eindelijk zo ver, Def Americans Johnny Cash tribute was te gast in Weemoed - HET stamcafé van Rock'n'Roll dichter Hans d' Olivat. En van André van den Boogaard. Gezien de capaciteit lezen de meesten het nu pas. Maar voor wie erbij waren: bedankt voor de bakken gezelligheid. 


21 oktober 2012

It ain't me, babe

Om de Memorial show te promoten zijn we vorige maand langsgeweest bij Omroep Brabant. Daar hebben we onder andere deze machtige versie van It ain't me Babe door de ether weten te wringen. Def Americans Johnny Cash tribute wil hierbij nogmaals Omroep Brabant en Eefke Boelhouwers bedanken.


15 oktober 2012

Dutch Design Week

Dutch Design Week

En dan mag je als Johnny Cash tribute band aantreden voor een (kort) optreden bij de openingsavond van de Dutch Design Week! De aanleiding? Onder andere het Johnny Cash project - hiervan zullen tijdens het optreden beelden geprojecteerd worden IN een speciaal ontworpen ruimte. Wij zijn toch wel stiekem trots!


14 oktober 2012

NAXT UP: Almelo

NAXT UP: Almelo

Op het gloedjenieuwe poppodium van Almelo staat Def Americans Johnny Cash tribute op zaterdag 20 oktober met de woeste Metallica tribute the Unforgiven! So get ready for a little bit country and a little bit of rock and roll. Tot zaterdag!

Meer over NAXT


7 oktober 2012

Next Up: Café Bolle

Next Up: Café Bolle

Komende vrijdag maken de jongens van Def Americans Johnny Cash tribute hun voetjes weer eens nat in het café. The Sound of Johnny Cash zal neerstrijken in café Bolle in Tilburg.

Tot vrijdag!


6 oktober 2012

Assen bedankt!

In de gemoedelijke sfeer van theater de Nieuwe Kolk speelden we gisteren the Sound of Johnny Cash, een volgende keer komen we natuurlijk graag langs met de hele House of Cash entourage!

Op de site van de buren van de Nieuwe Kolk vonden we een mooi artikel terug wat Harry de Jong schreef.


4 oktober 2012

Assen opgelet!

Assen opgelet!

Boom Chicka Boom - the sound of Johnny Cash is vrijdag avond te zien in Theater de Nieuwe Kolk in Assen.

Boom chicka boom refereert aan de kenmerkende sound van Johnny's backing band, the Tennessee Three. De band Def Americans verkent de roots van Johnny Cash en brengt een wervelende ode aan de Man in Black. Verwacht een flinke dosis rockabilly, country ballads, Cash klassiekers, nieuwer materiaal en traditionals in ongepolijste Johnny Cash & the Tennessee Three uitvoeringen. 

info en kaarten theater de Kolk

 


3 oktober 2012

MEZZ bedankt!

MEZZ bedankt!

Zomaar een zondagavond in Breda? Dacht het niet. Er gebeurde iets speciaals. Normaal is het vaak aan Def Americans Johnny Cash tribute om het publiek op te jutten. Zo niet in Breda, daar gaat dat gewoon andersom. Dank voor al jullie enthousiasme en graag tot een volgende keer!

Review van 3voor12 Breda hier


2 oktober 2012

Metropool show toegevoegd

Metropool show toegevoegd

Na het onvergetelijke 80ste verjaardagsfeestje vorig jaar in de Metropool kon het natuurlijk niet uitblijven: We komen terug naar Hengelo!

Op 25 januari zullen Def Americans Johnny Cash tribute weer eer komen bewijzen aan de Meester - Johnny Cash, the Man in Black!

 


Dit weekend zal in premiere gaan in Europa: De nieuwe Johnny Cash Film: My Father and the man in Black!

The untold story of 'bad-boy' Johnny Cash, his talented but troubled manager, Saul Holiff, and a son searching for his father in the shadow of a legend.

Johnny Cash Tribute band Def Americans is benieuwd wat jullie van de film vinden! Is het een waardig eerbetoon aan de man in het Zwart?

 


25 september 2012

Def Americans @ MEZZ

Def Americans @ MEZZ

In Tivoli kregen we kippevel van de chemie tussen band en publiek, super sfeertje daar! Enkele bezoekers konden geen genoeg krijgen en zullen zich zondag weer opmaken voor een avond met Def Americans Johnny Cash tribute band.

Want na een eerste Boom Chicka Boom! show in Utrecht blijven de Def Americans ditmaal in Brabant. Breda om precies te zijn. Bezoekers van het prachtige Mezz zullen getuige zijn van de eerste Brabantse Boom Chicka Boom! show. Samen met Tio Gringo zal deze avond gevuld zijn met Country! 

 


Extra Boom Chicka Boom show toegevoegd

Johnny Cash tribute Def Americans heeft een extra show toegevoegd aan de Boom Chicka Boom optredens. We hebben altijd veel lol met het Limburgse publiek dus we zijn verheugd dat we 16 november mogen aantreden in de Fenix Sittard!

"I'm gonna set my feet on Southern soil and breathe that Southern air". (Hey Porter)


Boom Chicka Boom in Tivoli Utrecht

De eerste show in de reeks van Boom Chicka Boom shows zal plaats vinden in Utrecht Tivoli De Helling . Deze avond zal opgewarmd worden door het duo ThickShag & Marty . 

Boom chicka boom refereert aan de kenmerkende sound van Johnny's backing band, the Tennessee Three. In de afwezigheid van Kim Carter verkennen de mannen van Def Americans de roots van Johnny Cash. Verwacht een flinke dosis rockabilly, country ballads, Cash klassiekers, nieuwer materiaal en traditionals in ongepolijste Johnny Cash & the Tennessee Three uitvoeringen.

WIN KAARTEN

We mogen maar liefst 2x2 kaarten weggeven van de lieve mensen in Tivoli. WA MOETE DAARVOOR DOEN? Simpel. Check het plaatje en mail zoveel mogelijk Johnny Cash songs die erin verwerkt zitten naar WIN@TIVOLI.NL

Een groter plaatje staat op onze Facebook pagina. Een goede reden om lid te worden.

Succes en tot de 23e!

 


12 september 2012

De Man in 't Zwart

Johnny Cash tribute band Def Americans houdt van tradities...

Wij hebben afgelopen weekend de grootste held in de geschiedenis van de Country herdacht middels 2 Memorial Shows.

Vandaag precies 9 jaar geleden blies Johnny Cash zijn laatste adem uit...

 

Hij was de man in ’t zwart, de ruwe bolster met het gouden hart
Ik luister naar hem als naar een vriend - Hij heeft genoeg gedaan wat God verbood
Ik wens hem vrede na zijn dood Als Laatste Cowboy heeftie dat toch wel verdiend

Al heeftie maar ’n week gezeten, hij klinkt alsoffie ‘t kan weten
Hoe het is om jarenlang voor schut te gaan
Hij zingt voor verliezers als jullie en ik, verhalen tot zijn laatste snik
Hij de cowboy, maar ook indiaan

Hij was de man in ’t zwart, de ruwe bolster met het gouden hart
Op de juiste plek; hij was Johnny Cash
Hij heeft alles gedaan wat God verbood, toch vindt hij vrede in Zijn schoot
Want God heeft een hemel voor Cowboy Trash

Hij was de man in ’t zwart, de ruwe bolster met het gouden hart
Ik luister naar hem als naar een vriend - Hij heeft genoeg gedaan wat God verbood
Ik wens hem vrede na zijn dood Als Laatste Cowboy heeftie dat toch wel verdiend

Al heeftie maar ’n week gezeten, hij klinkt alsoffie ‘t kan weten
Hoe het is om jarenlang voor schut te gaan
Hij zingt voor verliezers als jullie en ik, verhalen tot zijn laatste snik
Hij de cowboy, maar ook indiaan

Hij was de man in ’t zwart, de ruwe bolster met het gouden hart
Op de juiste plek; hij was Johnny Cash
Hij heeft alles gedaan wat God verbood, toch vindt hij vrede in Zijn schoot
Want God heeft een hemel voor Cowboy Trash

- Hans d'Olivat -

( Dichter van The House of Cash theatershow van Def Americans)


11 september 2012

SPAM! talkshow

SPAM! talkshow

Komende zondag is Elco te gast bij SPAM! talkshow ,een maandelijkse live talkshow, gepresenteerd door Rob Frank en een gastpresentator. Zij ontvangen gasten uit de wereld van kunst, cultuur, design, politiek en media.

SPAM! begint om 12:30 uur, maar de zaal gaat al om 12:00 uur open. Wees er op tijd bij: de zitplaatsen zijn beperkt.

Lokatie: Muziekgebouw - Meneer Frits aan de Markt in Eindhoven.

De toegang is gratis.


10 september 2012

Boom Chicka Boom!

Boom Chicka Boom!

Na 2 daverende Memorial Shows in de Effenaar te Eindhoven en Burgerweeshuis te Deventer zijn Def Americans binnenkort te aanschouwen met een nieuwe show! 

De komende maand zal Johnny Cash Tribute Band Def Americans Nederland gaan veroveren met de originele sound van Johnny Cash: The Boom Chicka Boom! sound!

Boom chicka boom refereert aan de kenmerkende sound van Johnny's backing band, the Tennessee Three. De band Def Americans verkent de roots van Johnny Cash en brengt een wervelende ode aan de Man in Black. Verwacht een flinke dosis rockabilly, country ballads, Cash klassiekers, nieuwer materiaal en traditionals in ongepolijste Johnny Cash & the Tennessee Three uitvoeringen. 
 

 

Boom Chicka Boom! Shows :

23 september Tivoli de Helling Utrecht

30 september Mezz Breda 

5 oktober de Kolk Assen

12 oktober Cafe Bolle Tilburg


8 september 2012

Effenaar Bedankt!

Effenaar Bedankt!

Gisteren hebben wij genoten van een magische show met een uitzinnig publiek in een tot de nok toe gevulde Effenaar! Uitverkocht! Vandaag mogen Def Americans naar Burgerweeshuis te Deventer! Voor de Johnny Cash Memorial show van vanavond 8 september, zijn nog kaarten beschikbaar! Graag tot vanavond! 

Geniet nog even na van de foto's op onze facebook: Met dank aan Marc Koetse !


7 september 2012

Uitverkocht!

Uitverkocht!

Voor de derde maal is de Johnny Cash Memorial Show van Def Americans in de Effenaar UITVERKOCHT! 

Wil je als nog de Memorial Show bezoeken: kom dan morgen, 8 september, naar het Burgerweeshuis te Deventer!


7 september 2012

Omroep Brabant

Vanmiddag waren Def Americans te gast bij Omroep Brabant! Vlak voor de Memorial show in een volledige uitverkochte Effenaar! Geniet nog even na van ' It ain't me Babe! 


5 september 2012

Wat zou Johnny Cash stemmen?

Wat zou Johnny Cash stemmen?

Met het oog op de verkiezingen van 12 september, tevens de sterfdag van Johnny Cash, en onze Memorial Show van vrijdag 7 september aanstaande, staat er vandaag een mooi interview met zanger Elco in het Eindhovens Dagblad! Het lezen waard! 


3 september 2012

Winnaars gratis kaartjes!

Winnaars gratis kaartjes!

Wij hebben onze notaris bereid gevonden uit de gigantische stapel aanmeldingen een eervolle winnaar te kiezen! Def Americans zijn de flauwste niet en geven gewoon 2x 2 gratis kaarten weg voor elke Memorial! Hoppakee!

De gelukkige prijswinnaars die gratis kaartjes krijgen voor een van de Johnny Cash Memorial Shows zijn: 

Joop Meijdam uit Heukelum en Edwin Wijnalda uit Leek krijgen 2 kaartjes voor de Johnny Cash Memorial Show 8 september in het Burgerweeshuis te Deventer!

Siemen Verlinden uit Heusden-Zolder  en Remco Dukers uit Echt krijgen 2 kaartjes voor de Def Americans op 7 september in de Effenaar

Gefeliciteerd mannen! Graag zien we jullie op 7 en 8 september om stil te staan bij s'werelds grootste Country held Johnny Cash! 


31 augustus 2012

The Highwayman

Wij kunnen bijna niet wachten ! Nog 1 week en dan gaan we van start met de Johnny Cash Memorial Shows! 

Geniet nog even na van vorig jaar: 

The Highwayman 


28 augustus 2012

A Warming up!

A Warming up!

Op 7 september is het eindelijk zo ver: de Johnny Cash Memorial van 2012 wordt gevierd in de Effenaar  We hebben nog een fijne verrassing voor jullie in petto! Andre van den Boogaart , bekend van Bradleys Circus, zal deze avond zorgen voor een muzikale opwarming. Wees dus op tijd! 

 

Als je de naam van singer-songwriter André van den Boogaart ziet, rinkelt er wellicht niet direct een belletje. Neem dan maar gewoon van ons aan dat op tijd komen vanavond erg slim is. Deze in het Brabants zingende bluesman is in rap tempo zieltjes aan het winnen met zijn goudeerlijke 'brabo roots'. Heerlijke warming up voor Def Americans wittenie.


Laatste kans op gratis kaarten!

 

Doe mee met onze Facebook actie en maak kans op gratis kaarten voor de Johnny Cash Memorial! Het enige dat je ervoor moet doen is deze Banner op je facebook plaatsen!

Eind van deze week maken we bekend wie de gelukkige winnaar is en gratis naar de Johnny Cash Memorial Show kan! 

 

Def Americans zetten elk jaar in op een overweldigende, respectvolle en spetterende show waarin de herinnering en de sound van de Man in Black springlevend wordt gehouden. Traditiegetrouw vinden deze reeks Johnny Cash Memorial shows plaats rond 12 september, de datum dat de Amerikaanse countryheld afscheid moest nemen van zijn aardse bestaan. 

Dit jaar zullen er 2 memorial shows plaats vinden. Op 7 september traditiegetrouw in de Effenaar te EindhovenOp 8 september mag Deventer in het Burgerweeshuis gaan genieten van de klanken van Cash.


21 augustus 2012

Show Beaverfest geannuleerd!

Dames en heren. Wij moeten jullie helaas melden dat onze show op Beaverfest wordt geannuleerd wegens privé/familie omstandigheden. Wij wensen alle Beaverfesters heel veel plezier!


Camperen met de Def Americans

Ook zo'n zin in een weekendje natuur? Het prachtige Houffalize in de Belgische Ardennen is op 24 en 25 augustus getuige van BEAVERFEST .  Diverse bands, waaronder Peter Pan Speedrock en Denvis & The Real Deal, zullen het podium betreden. Omringd door de prachtige natuur van de Ardennen en een heleboel muziekliefhebbers beloofd dit een prachtig weekend te worden! Dus pak je tentje, gaspit en zelfopblaasbaar luchtbed en kom naar Houffalize!


15 augustus 2012

Behind the Beaverfest scene

Behind the Beaverfest scene

Op 25 augustus is het eindelijk zo ver! Op deze geweldige locatie (zie foto)  zal het Beaverfest plaats vinden. Eigenaar van de camping en initiator van het festival is Bob Muileboom. Bob is een oude bekende in Eindhoven en de vroegere bassist van Peter Pan Speedrock! 

Neem eens een kijkje op de website van Beaverfest en pomp alvast je luchtbed op! 


Gratis naar de Memorial shows 2012?

 

Def Americans zetten elk jaar in op een overweldigende, respectvolle en spetterende show waarin de herinnering en de sound van de Man in Black springlevend wordt gehouden. Traditiegetrouw vinden deze reeks Johnny Cash Memorial shows plaats rond 12 september, de datum dat de Amerikaanse countryheld afscheid moest nemen van zijn aardse bestaan. 

Dit jaar zullen er 2 memorial shows plaats vinden. Op 7 september traditiegetrouw in de Effenaar te Eindhoven. Op 8 september mag Deventer in het Burgerweeshuis gaan genieten van de klanken van Cash.

Doe mee met onze Facebook actie en maak kans op gratis kaarten voor de Johnny Cash Memorial! Het enige dat je ervoor moet doen is deze Banner op je facebook plaatsen!


13 augustus 2012

Bedankt Olderock!

Def Americans live op Radio 1

Radio 3FM, Radio6 en zelfs Omroep Brabant en Omroep Friesland waren al eens verblijd met live deuntjes van de Def Americans. Gisteren was het de beurt aan Radio 1 'Met t oog op morgen' van de NOS.

Bekijk Folsom Prison Blues live op Radio 1! 

Naast een interview ( Bekijk het op youtube!) werd er afgesloten met het nummer No Expectations. We hopen dat nummer later nog eens toe te voegen!

Vandaag zijn Def Americans te gast in Leeuwarden op het Olderock festival! En of wij daar zin in hebben! 


8 augustus 2012

Met het oog op Morgen

Met het oog op Morgen

Morgen is Johnny Cash tribute live in de uitzending bij "Met het oog op Morgen" (Radio 1)

Met het oog op Morgen is het langst lopende radio programma van Nederland en is te beluisteren tussen 22.00 en 24.00 uur.


6 augustus 2012

Ode aan Friesland..

Ode aan Friesland..

Op 10 augustus zullen de Def Americans in Leeuwarden spelen op het Olderock festival . Naast een tribute voor de plaatselijke rockheld Jan Giro zullen ook Led Zeppelin en de Rolling Stones aan bod komen. Natuurlijk zullen de Def Americans doen waar ze goed in zijn: Een waardige ode geven aan de Man In Black.

Komt dat zien! 


2 augustus 2012

Daddy Sang Bass

Geniet van wat Gospel door Johnny Cash Tribute band Def Americans 

The House of Cash - Daddy Sang Bass 


31 juli 2012

Ghostriders in the Sky

De Def Americans zijn de flauwste niet en delen maar al te graag nog een preview van de live opnames van The House of Cash Theatershow! 

Geniet van  ' Ghostriders in the Sky '


Def Americans @ Zwarte Cross

Wij hebben flink de Bloemetjes buiten gezet op de Zwarte Cross!

De afgelopen weken hoosden de reacties bij ons binnen! Def Americans' versie van ' Alie ' ( origineel door Normaal) werd goed ontvangen en meegezongen! Dank aan iedereen die erbij was! 


18 juli 2012

Def Americans met Hurt

Ondertussen zijn de Def Americans druk bezig met de voorbereidingen voor de Theatertour 2012-2013. Tijdens deze tour zal ook ' The House of Cash' DVD te koop zijn.

Geniet alvast van een voorproefje

Hurt door Johnny Cash tribute band Def Americans


16 juli 2012

Zwarte Cross !

Zwarte Cross !

Komende vrijdag is het zo ver: De Achterhoek wordt voor 1 weekend omgetoverd tot een muziek en cross walhalla genaamd De Zwarte Cross! Johnny Cash Tribute band Def Americans zal vrijdag 20 juli live te aanschouwen zijn om 22 uur op het buitenpodium van de Theaterweide!


We proudly present ...

Traditiegetrouw eren de Def Americans in september countryheld Johnny Cash met een aantal Memorial shows. Voor de derde maal zal de Effenaar op 7 september getuige zijn van een Johnny Cash Memorial Show.

We zijn verheugd u te mogen melden dat op 8 september de Def Americans te gast zijn in het Burgerweeshuis. De Def Americans nemen het publiek mee op reis in een avondvullend programma  langs alle thema’s die het leven van Johnny Cash hebben gekenmerkt. Niet te missen voor de echte CashFans !


Komende zaterdag is de Johnny Cash Tribute band Def Americans te gast in het Belgische Waasmunster op de Vierschaarfeesten! Rond half 11 zullen de Def Americans aftikken en een feestje gaan bouwen! We zien u graag verschijnen op de dansvloer!


Het blokkenschema voor de Zwarte Cross staat online !  Wij hebben zin om het buitenpodium te gaan rocken op 20 july!

 


Groot en klein vermaak!

 

We hadden het naar ons zin afgelopen zaterdag op Kids 'n Billies!

Als klap op de vuurpijl zijn we inmiddels voorzien van geweldige reserve gitarist! Willem heeft inmiddels al wat extra vakanties geboekt! ;-)


7 juni 2012

Kids 'n' Billies

Kids 'n' Billies

 

Kleine en grote muziekfans zijn zaterdag 16 juni welkom in het Openluchttheater Goffert voor het leukste festival voor jong en oud: Kids 'n' Billies !

Samen met een geweldige lijst artiesten: o.a. the Hackensaw boys  en Voodoo Swing ,  zullen ook de Johnny Cash Tribute Def Americans het podium betreden. 

So Kids, Bring you billies too! 


Mississippi Folk Fest @ Almere

Aanstaande zaterdag moet Almere eraan geloven: het Mississippi Folk Fest is in town met The Def Americans! Samen met de Trailer Trash Tremblers  zal de Johnny Cash tribute band ten tonele verschijnen in poppodium de Meester.

We zien u graag aanstaande zaterdag 2 juni in Almere!

 


De Def Americans zijn verheugd u te mogen vertellen dat The House of Cash doorgaat in 2012 en 2013 ! 

Vanaf december 2012 zal deze theatershow te zien zijn in Terneuzen, Vlaardingen, Heerenveen en alles dat daar tussen ligt! Bekijk de speeldata  ! 

De Def Americans ontvangen U graag bij een van de theatershows! Tot ziens! 


Hemelvaart met Def Americans !

Op Hemelvaartsdag is Johnny Cash tribute band te bewonderen in Bergen op Zoom @ Op de T festival. Op 18 mei spelen de Def Americans in het prachtige Katwijk voor een show in Scum. Een dag later, 19 mei, zal Def Americans zijn opwachting maken op het Oerrock festival. Samen met oa Miss Montreal en Ilse De Lange wordt er het komende weekend gefeest in Ureterp! 

Reden genoeg om er een geweldig Hemelvaartsweekend van te maken!! 


Def Americans Pick Mei 2012

Beetje later dan normaal, maar de maandelijkse Spotify playlist is gereed! Uw maandelijkse dosis Cash aangevuld met de heerlijkste cowboy en trucker country met wat spicy singer songwriters ertussen.

Kickstart je Def Americans Playlist May 2012 hier


15 mei 2012

June Carter Cash

June Carter Cash
 Op 15 mei 2003 
overleed June Carter Cash
in Nashville (TS)

 


Oh I'll dance, I will sing 
   and my laugh shall be gay
I will charm every heart, 
   in his crown I will sway
When I woke from my dreaming, 
   my idol was clay
All portion of love had all flown away

 

Wildwood flower - The Carter Family 

 

 


Def Americans @ Op de T

Afgelopen jaar was een goed gevulde Gebouw T zaal getuige van een gezellige middag bomvol Johnny Cash herrineringen. Reden genoeg voor Def Americans om nogmaals naar Bergen Op Zoom af te reizen. Ditmaal bezoekt de Johnny Cash Tribute band het festival Op De T .   Samen met o.a. The Blue Hogs en Old Main Drag zullen we er deze Hemelvaaartsdag een feestje van maken!

De dagen erna zijn de Def Americans te vinden op 18 mei in Scum te Katwijk en 19 mei op het Oerrock Festival in Ureterp


Een Def Americans Verrassing !

 

Op 13 mei wacht er nog een aangename verrassing voor onze Facebook en Twitter kameraden: Een Verrassingsoptreden van Def Americans ergens in Eindhoven ! Vlak voordat Def Americans afreizen naar het Splinterfestival in Middelbeers !

Dus zorg dat je op zondagmorgen met een bakkie koffie achter je computer zit en houd onze Facebook en Twitter in de gaten voor informatie over deze verrassingsshow ! Spannend... ! 

Mocht je nog geen actieve sociale media gebruiker zijn: de Def Americans geven je (bij deze) een goede reden :-)  


7 mei 2012

Rock Aflaat

Rock Aflaat

Komende zaterdag speelt de Johnny Cash Tribute band Def Americans op het Festival Rock Aflaat in Tienen: Ja, Dat is in Belgie! De Def Americans hebben het altijd prima naar hun zin bij de zuiderburen: dus grote kans op herhaald succes!

Op zondag 13 mei is het, na de Moederdagfestiviteiten, tijd voor gezelligheid op het Brabantse platteland: het Splinterfestival in Middelbeers

Dus tot ziens! 

 


The Winding Stream op Kickstarter

Kickstarter Link

The Winding Stream Official Site

The Winding Stream is officially in post-production and we are now seeking funds to get the film done by the end of 2012! This is a story that has never been told in its entirety and it's one that we feel really needs to be told. 

The Winding Stream is een documentaire in pre-productie over de geschiedenis van de Carter Family. Zonder Carter Family geen country en geen Johnny Cash (we nemen voor het gemak maar aan dat eenieder weet dat Johnny met June Carter trouwde) Veel interviews en zeldzame footage! Een compleet zelfstandig project door een filmmaakster uit Vancouver die wij in ieder geval willen gaan steunen! Neem een kijkje op de Kickstarter site en de Winding Stream Official site. Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt (niet mis).

 


Def Americans komen naar je toe!

Na een geslaagde serie Theatershows gaat de komende week the Def Americans tourbus weer op pad. De Johnny Cash tribute band zal deze zomer in Belgie en Nederland te beluisteren zijn! Of je nu een koud biertje in Friesland drinkt of in Belgie op slippers rondloopt, de Def Americans zorgen voor de nodige zwoele zomervibes! 

 

Bekijk HIER de volledige Showlijst en kom langs

 


3 mei 2012

Check this out !

1 mei 2012

I Walk The Line

Op 1 mei 1956 werd de eerste nummer 1 hit van Johnny Cash gereleased. Opgenomen bij SUNrecords and op de B-Side: Get Rhythm

Bekijk een stukje Nederlandse televisie van lang geleden waarin het verhaal van  'I Walk The Line' door JR CASH wordt uitgelegd....

Geniet ervan! 


29 april 2012

We Want More !

We Want More !

De afgelopen maanden hebben the Def Americans The House of Cash show ten gehore gebracht. Ter nagedachtenis aan Johnny Cash is er gezongen, geapplaudiseerd, gelachen en gehuild.

Van Den Helder tot Heerlen en alles daar tussen, overal was het een feest om te mogen spelen! 

The House of Cash werd een succes dankzij Damir, Hans, Arno, Jack, Birgit, Arienne, Meindert, Maikel, Roel, Jolijn, Kees en Johan. Maar ook Vtje  , Drumstation ,  StageClix , Stienen  ,  InU4Vintage , Loose . 

 

Stay Tuned! Want de Theaterbrochures voor seizoen 2012-2013 gaan binnenkort ten perse! Het zou natuurlijk waanzinnig zijn als we nog een seizoen doorstomen met The House of Cash show!

We Want More!!  


20 april 2012

De laatste loodjes..

De laatste loodjes..

 

 

The House of Cash show van Johnny Cash tribute band Def Americans nadert zijn einde. De laatste 4 theatershows van dit seizoen worden de komende week gespeeld:

 

21.04.12 De Hofnar Valkenswaard

25.04.12 De Stoep Spijkenisse

26.04.12 Fulco Theater Ijsselstein

28.04.12 De Voorveghter Hardenberg

Graag verwelkomen we U bij de laatste House of Cash shows van dit seizoen!

 

Op de foto ziet u de gehele House of Cash Crew


Def Americans Pick April 2012

Hier op te halen voor gratis en voor niks: uw maandelijkse dosis Cash, Cash related, gospel, outlaw en trucker country, singersongwriter en traditionals. Vlammen op je Ipod, Iphone of desktop! Blazen baas.

Alleen wel even Spotify installeren (do it!)

Def Americans Pick April 2012


De 200e show van Def Americans

 

Op 14 april in 't Traverse in Helmond zal Johnny Cash Tribute Band Def Americans de 200e show ten gehore brengen! 

Foto: Sprittin Motortreffen Slagharen 2008


11 april 2012

Ring of Fire

Afgelopen weekend is officieel het Festivalseizoen van start gegaan op Paaspop. Johnny Cash Tribute band Def Americans heeft genoten van een overvolle theatertent gevuld met Cash fans! Vanaf mei zijn de Def Americans te zien op diverse festivals in heel Nederland.

Maar voordat het zover is komt The House of Cash Theatershow nog een aantal maal in actie . Dit weekend bijvoorbeeld in de Markant te Uden en in De Traverse in Helmond.  Bekijk onze Showlijst


9 april 2012

Bedankt Paaspop !

Hoodies van Def Americans

Sta je op Paaspop en ben je net lekker uit je dak gegaan bij de Loco Loco Discoshow of Peter Pan Speedrock dan wil je natuurlijk (bezweet en lekker klam) een frietje gaan eten in de prachtige schone buitenlucht van het schitterende Schijndel: blijkt het te vriezen!

Potverdorie! 

 

De Def Americans hebben De Oplossing: een Hoodie !

(Of zoals ons moeder vroeger zei: ' Hier! Hedde un lekkere werme trui mun kind..')

 

Dus zet het op een sprintje naar de Merchandise Tent @ Paaspop en schaf daar de allereerste Def Americans' Hoodie aan! Velen zullen u volgen! 

 


Komende zaterdag barst Schijndel weer uit zijn voegen! Drie dagen lang zullen muziekliefhebbers, bands en DJs de weilanden van Schijndel onveilig maken voor het eerste festival van dit seizoen: Paaspop!

De Johnny Cash Tribute band Def Americans heeft de eer voor de vierde maal met het busje richting Schijndel te rijden. 

Vorig jaar barste de Resto Lounge nog bijna uit zijn voegen bij de show van Def Americans: bekijk het op YouTube. Dit jaar zijn we, voor even :-), volwassen en betreden het podium van de Theatertent. Met de volledige bezetting van The House of Cash theatershow zullen we Johnny Cash eren op Paaspop.

Samen met jullie willen we de Theatertent uit zijn voegen laten knappen! Komt dat zien: aanstaande zaterdag op Paaspop!


29 maart 2012

huiskamerconcert

Elco, Zanger van Def Americans, heeft een nieuwe vriend: Recording King RD-327 is zijn naam.

Geniet mee van de geweldige sound van deze gitaar!


27 maart 2012

Dat was de Contrabas..

Dat was de Contrabas..

Vorige week in Roden viel Martin ten prooi aan de klimaatbeheersing. Martin, de acoustische gitaar van Elco, vond de schommelende temperatuur niet prettig en scheurde volledig open. Stad en land heeft Elco afgereisd om een goede dokter voor Martin te vinden. De gitarendokter lapte Martin nog net op tijd op om zijn diensten te bewijzen in Den Helder, afgelopen vrijdag.

In Veldhoven diende zich de volgende uitdaging aan: de contrabas van Berry brak in 2 stukken.  De Contrabas, die nog geen koosnaampje heeft maar laten we hem voor deze gelegenheid Peerke noemen, moet aanstaande vrijdag alweer opdraven in Steenwijk. De komende week mag Berry dus op zoek naar een goede contrabasdokter voor zijn Peerke .

Op de foto ziet u plaats delict .. 

 


25 maart 2012

The Old Account

Gisteren was The House of Cash te gast in Theater De Schalm te Veldhoven . 

Bassist Berry werd nog even verrast door een vervelend feit: zijn contrabas was doormidden gebroken. De Contrabas zullen we, met behulp van lijmklemmen en lijm :-) , deze week proberen te herstellen want, aanstaande weekend staan Steenwijk en Purmerend op het programma! 

Geniet nog even na van:

The Old Account @ De Schalm

Def Americans The House of Cash

 


20 maart 2012

I never picked cotton

 

 

Live opgenomen tijdens de Johnny Cash birthday Shows in het Paard van Troje 24 februari 2012:

I never picked Cotton - Def Americans 


12 maart 2012

Rusty Cage

Dat de afgelopen editie van onze Johnny Cash Birthday Shows een groot succes was, is allang geen geheim meer.  Het bewijsmateriaal is divers en overvloedig: foto's, filmpjes en mooie verhalen.

Bewijsmateriaal delen we maar al te graag:

Rusty Cage - Def Americans

@ Paard van Troje Den Haag 24 februari 2012

 


Def Americans Playlist maart

 Fans van 'the man in Black' kunnen zich maandelijks laten inspireren door de Johnny Cash tribute band Def Americans. Elke maand stellen de Def Americans speciaal voor jullie een Spotify Playlist samen: de beste gospels, gevangenisliedjes, singer-songwriter projecten, traditionals en country nummers met 1 druk op de knop tot je beschikking .

 

Dus pak je Ipod, laptop, android en luister & huiver naar Def Americans Playlist Maart


2 maart 2012

The House of Cash

The House of Cash

 

Graag verwelkomt de Johnny Cash Tribute Band Def Americans u in het Theater! De komende maanden zal The House of Cash van Def Americans door het gehele land te zien zijn ! Kijk HIER voor alle data !

 

The House of Cash is een gevarieerde show, met daarin typische elementen van een Johnny Cash show zoals je die zou kunnen hebben bijgewoond ergens in de jaren '70. De eerste muzikale stappen bij Sun Records komen aan bod, de fascinatie van Cash voor treinen en het oude Westen, de hartverscheurende songs uit de Americans Recordings. Zonder June Carter hield Cash het niet uit. Vlak na haar dood in 2003 stierf ook Johnny. The House of Cash zou niet compleet zijn zonder de meest onvergetelijke Johnny & June duetten


29 februari 2012

Would you marry me anyway?

Would you marry me anyway?

 

Het afgelopen weekend hebben de Def Americans de 80ste verjaardag van Johnny Cash gevierd in t Paard van Troje, Metropool en Piek. De opkomst was overweldigend! Drie maal is in een bomvolle zaal 'Happy Birthday' gezongen voor de grootste held in de geschiedenis van country.

 

De vele hoogtepunten van het weekend kwamen tot een climax in 'de Piek' in Vlissingen. Daar vroeg Dennis zijn Ingeborg ten huwelijk  tijdens het concert van Def Americans. Ingeborg antwoorde volmondig JA, gevolgd door de klanken van 'If I were a Carpenter'.. Lees hier het verslag van dit bijzondere  moment !

Save my love through loneliness,
Save my love for sorrow,
I'm given you my onliness,
Come give your tomorrow.


26 februari 2012

80 jaar geleden...

80 jaar geleden...

80 jaar geleden....

Johnny Cash werd 80 jaar geleden geboren in Kingsland, Arkansas, als vierde kind van Ray Cash and Carrie Cloveree Rivers. Vandaag zou de grootste artiest uit de geschiedenis van Country 80 jaar zijn geworden. 

Vanavond staat de Johnny Cash Tribute Band Def Americans stil bij deze bijzondere dag. Afgelopen vrijdag in het Paard van Troje, gisteren in de Metropool te Hengelo. Vanavond bent U welkom in Podium de Piek te Vlissingen voor de Johnny Cash Birthday show van Def Americans.

 

 

 

' I'm not bitter. Why should I be bitter? I'm thrilled to death with life. Life is — the way God has given it to me was just a platter — a golden platter of life laid out there for me. It's been beautiful.'
 Johnny Cash
 
 
 

22 februari 2012

Kers op de taart

Kers op de taart

Dit weekend hebben de Def Americans wat te vieren!

24.02.12  Paard van Troje te Den Haag 

25.02.12  Metropool te Hengelo

26.02.12  De Piek te Vlissingen

 

De Johnny Cash Tribute band Def Americans viert graag samen met jullie de 80ste verjaardag van Johnny Cash.  Bij de komende Johnny Cash Birthday shows staat er een verrassing klaar!  

 

Wees er op tijd bij want voor de eerste bezoekers wacht een lekker stukje verjaardagstaart bij binnenkomst! We zien u graag in feestelijk zwart verschijnen.


20 februari 2012

Johnny Cash Birthday Shows

Johnny Cash Birthday Shows

 

Op 26 februari zou de in 2003 overleden Amerikaanse countryheld Johnny Cash zijn 80ste verjaardag vieren. Aanleiding voor de Def Americans om deze speciale gelegenheid met een birthday show te vieren die voornamelijk in het teken staat van verjaardagspret. Maar een birthdayshow gewijd aan the Man in Black kan niet zonder een moment van bezinning.

De Johnny Cash birthday show is een bijna twee uur durende live-show, waarin de imposante carriere van the Man in Black uitgebreid aan bod komt: van Rockabilly songs die Johnny opnam in de jaren 50 bij Sun Records tot aan de verpletterende mooie en hartverscheurende songs uit de American Recordings. De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk ook niet vergeten en uiteraard is de show niet compleet zonder een greep uit de legendarische Folsom en San Quentin live-registraties.

De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden weer nieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt net als the Man in Black zelf moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks.

Wees welkom bij een van de Johnny Cash Birthday Shows:

24.02.12  Paard van Troje te Den Haag 

25.02.12  Metropool te Hengelo

26.02.12  De Piek te Vlissingen

 


16 februari 2012

One Piece at a time

One Piece at a time

Op 26 februari zou Johnny Cash zijn 80ste verjaardag vieren. Aanleiding voor de Johnny Cash tribute band Def Americans om deze speciale gelegenheid met een birthday show te vieren.

 

Een van de nummers die tijdens de Birthday shows te horen is is 'One piece at a time'.

Na de middelbare school, nog voor hij in dienst ginhg en naar West-Duitsland vertrok, werkte Johnny Cash korte tijd in een autofabriek. Zo'n 25 jaar later, nam hij het ‚Äč‚Äčnummer 'One Piece at a Time' op. 

Het lied vertelt het verhaal van een werknemer in een Cadillac autofabriek. Dag na dag bekijkt hij de lopende band waarop de auto-onderdelen voorbij komen:  in de wetenschap dat hij nooit in staat zal zijn om zich een Cadillac te veroorloven besluit hij samen met zijn maatje een Cadillac te stelen. Onopvallend, dan. Door de jaren heen neemt hij de kleine onderdelen mee naar huis: verborgen in zijn grote lunchbox.  Het resultaat is een vreemd uitziende Cadillac gemaakt van verschillende Cadillac modellen en waarvan de stukken niet goed bij elkaar passen.

Er wordt gezegd dat Johnny Cash de eerste persoon was die ooit de term "psychobilly" gebruikte in dit nummer. 

Bruce Fitzpatrick, eigenaar van Abernathy auto-onderdelen en Hilltop AutoSalvage in Nashville, maakte de auto die Cash beschrijft in 'One piece at a time' na.  Het resultaat werd voorgelegd aan Cash in april 1976. De auto heeft daar lange tijd bij the House of Cash gestaan, totdat iemand een plek had gevonden de auto op te slaan. 

'One piece at a time' zal live te horen zijn tijdens de Johnny Cash Birthday shows van Def Americans in : 

24.02.12  Paard van Troje Den Haag

25.02.12  Metropool Hengelo

26.02.12  De Piek Vlissingen


13 februari 2012

Zomerfestivals

Buiten is het koud, maar binnen worden mooie zomerse plannen gesmeed!

De Def Americans zijn verheugd de eerste festivals van 2012 te bevestigen:

 

7 april  Paaspop Schijndel met ' The House of Cash' Theatershow

12 mei Rock Aflaat te Tienen (BE)

13 mei Splinterfestival te Middelbeers 

19 mei Oerrock te Ureterp

30 juni Vierschaarfeesten te Waasmunster (BE)

20 juli Zwarte Cross te Lichtenvoorde

 

 


10 februari 2012

Keep on the sunny side

Op 26 februari zou Johnny Cash zijn 80ste verjaardag vieren. Aanleiding voor de Johnny Cash tribute band Def Americans om deze speciale gelegenheid met een birthday show te vieren.

Een van de nummers die te horen is tijdens de Birthday shows is 'Keep on the sunny side'. Dit nummer werd geschreven in 1899 door Ada Blenkhorn. Ze heeft het lied geschreven geinspireerd door haar neefje.  Haar neefje, die in een rolstoel zat, vroeg vaak aan Ada hem naar 'The sunny side of the street'  te duwen.

In 1928 werd het nummer door A.P. Carter opgenomen. The Carter familiy gebruikten het nummer als tune bij hun radioprogramma. Dit maakte het nummer wereldberoemd. In 2000 is het nummer gebruikt bij de film 'O Brother where are thou'.

Er zijn veel mooie versies van dit nummer te vinden. Een van de allermooiste Is gemaakt in de laatste levensjaren van June Carter Cash . Vergezeld door haar autoharp zingt June over het leven.. 

'Keep on the sunny side' zal live te horen zijn tijdens de Johnny Cash Birthday shows van Def Americans in : 

24.02.12  Paard van Troje te Den Haag 

25.02.12  Metropool te Hengelo

26.02.12  De Piek te Vlissingen


Def Americans playlist: februari!

 

Fans van 'the man in Black' kunnen zich maandelijks laten inspireren door de Johnny Cash tribute band Def Americans. Elke maand stellen de Def Americans speciaal voor jullie een Spotify Playlist samen: de beste gospels, gevangenisliedjes, singer-songwriter projecten, traditionals en country nummers met 1 druk op de knop tot je beschikking .

 

Dus pak je Ipod, laptop, android en luister & huiver naar Def Americans Playlist February

 


Def Americans bij Jaap Boots @ Radio6

De Def Americans waren gisteren te gast bij Jaap Boots' JaBoGumbo Show  op Radio 6!  De Def Americans brachten live maar liefst 6 nummers ten gehore. Met onder andere de nummers: Big River, The Man Comes Around en It Ain't Me Babe werden de luisteraars van Radio6 verblijd. Jaap vuurde nog wat moeilijke vragen af op de bandleden van Johnny Cash Tribute Band Def Americans. Met een stapel complimenten uit de Radio6 keuken konden de Def Americans huiswaards keren. Bewijsmateriaal onder de arm: foto's zijn te vinden op onze facebook. Opnames volgen zo snel mogelijk! 

Radio 6 was te gek! Bedankt Jaap, Dave en Anne! 


27 januari 2012

JaBo Gumbo Show

JaBo Gumbo Show

Met enige trots kunnen we aankondigen dat we morgen ter vervanging van de zieke Dale Watson spelen in het programma van Jaap Boots op Radio 6. Twitteraars bedankt! Wij wisten van weinig tot niets en morgen staan we in Hilversum. Lucky Bastards! Dale - Get well soon.

Op de site van de JaBo Gumbo Show zegt Jaap Boots:

Had ik net zo’n mooi en overtuigend verhaal geschreven. Dat ik zo trots was als een prairiehond met zeven lullen dat Dale Watson kwam. Zeg-tie af. Staat hem goed.
Maar goed. Shit. Happens. Zeggen ze dan. Gelukkig had een twitter oproep van @JaapBoots succes: Def Americans, een van de leukste Johnny Cash Tribute bands ter wereld, stapt in. Compleet met ‘June Carter’. Dat wordt smullen. Dus daar is JaBo ook trots op. Als een Nederlands vuilnisbakkie met zeven lullen. Want het zijn gewoon Nederlanders. Maar daar merk je niks van. Dale Watson fans niet getreurd, het optreden van Dale in Klaaswaal gaat gewoon door. En de Def Americans gaan er met die pak ‘em beet 15.000 luisteraars vandoor. Smart dogs!


26 januari 2012

A boy named Sue

Na een uitverkochte Paard van Troje zaal Den Haag in 2011, doen we dit in 2012 over! Een anekdote van de show van vorig jaar willen we jullie niet onthouden...

 

Bij de show in 2011 van Def Americans in het Paard van Troje werd er, tijdens het optreden, bij de Backstage ingang aangebeld. De receptioniste beantwoorde deze bel via de intercom met de vraag 'met wie ze de eer had te spreken'. Desbetreffende bezoeker vertelde dat hij bij de band hoorde en zijn naam was Sue.

Receptioniste (en waarschijnlijk geen getrainde CashFan) deed in al haar onschuld de deur open en liet 'A boy named Sue' binnen. Bij binnenkomst trok Sue een sprintje en rende via de coulissen het podium op. Daar moest Gitarist Willem nog even ontweken worden en met een aanloop was een stagedive duik makkelijk genomen: 'Sue' was gratis binnen in de uitverkochte Paard van Troje zaal!

Helaas is het voor 'Sue' niet goed afgelopen: er werden wat grote security mannen bijgeroepen en 'Sue' werd naar buiten gezet. Wij zijn benieuwd hoe deze heer zich op 24 februari 2012 in het Paard naar binnen gaat loodsen bij de komende show van de Johnny Cash Tribute Band Def Americans!

 

Well, I knew that snake was my own sweet dad
From a worn-out picture that my mother'd had,
And I knew that scar on his cheek and his evil eye.
He was big and bent and gray and old,
And I looked at him and my blood ran cold
And I said: "My name is 'Sue!' How do you do!
Now your gonna die!!"


23 januari 2012

Berry: The new kid in Town!

Sinds september speelt er een nieuwe bassist bij Def Americans: Berry! Berry is gevreesd op de Mandoline, maar speelt tevens geweldig bas!

'Ergens in 2004 was ik klaar met mijn punkbandje. Ik kocht een contrabas en had het plan om wat gaan doen met bluegrass, country en hillbillie related stuff. Als oefenmateriaal en inspiratiebron kocht een stapel cd’s met roots-/ americana-muziek en daar zat ook een CD van Johnny Cash tussen. Ik heb veel geluisterd naar de ‘Sun Recordings’ om het ‘rock-a-billy’ slappen op de contrabas onder de knie te krijgen.

In 2010 stond ik met mijn bandje the Feliciano’s in het voorprogramma van de Johnny Cash Memorial Shows. Na de Memorial Shows was ik meteen verkocht: ‘wat is dit een vette band’.'

Komt allen luisteren en huiveren naar de Mandoline en Contrabas kunsten van Berry!


19 januari 2012

Johnny Cash Birthday Shows

Johnny Cash Birthday Shows

Op 26 februari zou de in 2003 overleden Amerikaanse countryheld Johnny Cash zijn 80ste verjaardag vieren. Aanleiding voor de Def Americans om deze speciale gelegenheid met een birthday show te vieren die voornamelijk in het teken staat van verjaardagspret. Maar een birthdayshow gewijd aan the Man in Black kan niet zonder een moment van bezinning.

De Johnny Cash birthday show is een bijna twee uur durende live-show, waarin de imposante carriere van the Man in Black uitgebreid aan bod komt: van Rockabilly songs die Johnny opnam in de jaren 50 bij Sun Records tot aan de verpletterende mooie en hartverscheurende songs uit de American Recordings. De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk ook niet vergeten en uiteraard is de show niet compleet zonder een greep uit de legendarische Folsom en San Quentin live-registraties.

De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden weer nieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt net als the Man in Black zelf moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks.

Wees welkom bij een van de Johnny Cash Birthday Shows:

24.02.12  Paard van Troje te Den Haag 

25.02.12  Metropool te Hengelo

26.02.12  De Piek te Vlissingen


14 januari 2012

Woetsjtok!

Woetsjtok!

Vrijdag 10 februari zal de Johnny Cash Tribute Band Def Americans het Limburgse land bezoeken met een show in Brunssum Cafe Woetsjtok.

Graag verwelkomt de band U bij de eerste show in 2012!


Maandelijkse Spotify Playlist

Vanaf 2012 zal er hier op de site een maandelijkse Spotify Playlist te vinden zijn gemaakt voor de fans van de muziek van the Man in Black. Er komen bekende en onbekendere nummers voorbij van Cash zelf, maar ook uitvoeringen van songs die Johnny graag speelde. Bereid je voor op een lange rits outlaw-, cowboy en trucker country, spirituals, traditionals, gospels, petoet nummers, gunslinger ballads en singer-songwriters. Elke maand is het een klein feestje van ontdekking en herkenning op je Apple Ipod, laptop, Android telefoon.

Don't have Spotify? Get it! It's great!

Def Americans Pick January 2012

 


8 januari 2012

Happy birthday Elvis

Happy birthday Elvis

Johnny and Elvis waren vrienden maar ook rivalen. Toen Johnny enkele romantische briefjes van Elvis vond tussen de spullen van June wierp hij ze in Henderson Lake. Op de foto zijn het nog de beste maatjes, lang voordat ze bekend werden als de King of Rock'n Roll en the Man in Black.


Happy birthday Luther Perkins

8 januari 1928 - 5 augustus 1968

Luther was verantwoordelijk voor het kenmerkende 'boom-chicka-boom' gitaargeluid van Johnny Cash & The Tennessee Two.Omdat Perkins het volume van zijn Fender Esquire niet kon regelen, dempte hij de bass-snaren (E,A,D) door zijn hand ertegen te houden. Dit zorgde mede voor het 'boom-chicka-boom' effect.

Luther's grootste bezigheid om de tijd te doden tijdens het touren was breien.


4 januari 2012

Nieuwe Ronde!

Nieuwe Ronde!

 

 
Een Nieuw jaar! Nieuwe ronde! Nieuwe kansen! Waar blijven die goede voornemens? De Def Americans hebben wel een paar goede voornemens! 
 
 
 
Wat dacht je van een nieuwe reeks Theatershows in Maart en April 2012! De laatste kans om The House of Cash Theatershow live te gaan zien! ( Of er moet natuurlijk nog een overweldigende reprise komen in het seizoen 2012/2013, maar dat zou absurd zijn! )
 
 
 
Het jaar wordt afgetrapt met de Johnny Cash Verjaardagsshows:
 
24 februari  in het Paard van Troje te Den Haag 
 
25 februari in het Metropool te Hengelo
 
26 februari in de Piek te Vlissingen
 
Def Americans hebben alweer zin in Zomer, Zon en FestivalTenten ! Data zullen binnenkort volgen! 
 
Def Americans gaan hun best doen in 2012 weer te knallen! Graag verwelkomen we U bij een van de shows! 

29 december 2011

Top 2000

Top 2000

Terwijl de laatste dagen van het jaar voorbij vliegen is op Radio 2 de TOP 2000 te horen!

Natuurlijk is Johnny Cash goed vertegenwoordigd! Vorig jaar was de hoogste CASH notering nog te vinden op nummer 118. Maar (rapapaah rapapaah!) dit jaar staat Hurt van Johnny Cash op nummer 43 ! Een gigantische stijging in de lijst! 

Volgend jaar Johnny Cash op nummer 1 ?!!


27 december 2011

Happy New Year!

Via deze weg willen we jullie bedanken voor het geweldige Def Americans jaar! 2011 was een overweldigend succes!

In 2011 hebben wij ons theaterdebuut gemaakt! Mede mogelijk gemaakt door een GEWELDIGE CREW: Meindert, Roel, Michael, Damir, Birgit, Arienne, Jack, Arno en onze Hans. 2012 gaat nog harder knallen!

In 2011 hebben we afscheid genomen van 'onze Gijs', bassist sinds het begin van Def Americans. Inmiddels waardig opgevolgd door 'onze Berry'!

In 2011 hebben we zalen uitverkocht!! Bomvolle theaterzalen, zwoele festivaltenten en propvolle poppodia!

Iedereen die zijn 'Def Americans Steentje' heeft bijgedragen: bedankt!

Wij wensen iedereen

een goed uiteinde & een geweldig 2012 !

 


Volgens Johnny Cash 'The Best time of the Year!'

De Def Americans willen iedereen hele fijne en gezellige Kerstdagen toewensen! Maak er met z'n allen iets moois van! 


19 december 2011

Kerstshow in Deurne

Kerstshow in Deurne

Afgelopen weekend was geweldig! Een enthousiast publiek zorgde voor een knusse, warme avond in de Bosuil en De Kelder! Foto's staan op onze facebookpagina!

Vrijdag 23 december zullen de Def Americans in het Cultureel Centrum in Deurne spelen.  Dit is de laatste Def Americans show van t geweldige muzikale 2011!

Dus komt allen luisteren naar "Blue Christmas' en 'Ringing the Bells for Jim' aanstaande vrijdag!


17 december 2011

Delia's Gone @ RTV Utrecht

Delia's Gone @ RTV Utrecht

Gisteren rond de klok van 18 uur op RTV Utrecht was Def Americans' Elco te gast. Met het nummer Delia's Gone heeft hij Utrecht en Amersfoort in rep en roer gebracht!

Via deze link kun je het interview en muziek terugkijken. Even voorbij de Diepvrieskalkoenen scrollen, na 17:00 minuten is Elco aan de beurt! Enjoy!

Bedankt Publiek en Crew van de Kelder voor de geweldige avond!


15 december 2011

Def Americans op Televisie!

Def Americans op Televisie!

Morgen, net na de klok van 18 uur, zal Def Americans' Elco live te bekijken zijn op RTV Utrecht .

Bezoekers van Def Americans in De Kelder  te Amersfoort kunnen LIVE in de stemming komen!

Live Stream RTV UTRECHT HIER


11 december 2011

De jurk van June

De jurk van June

Wij zijn blij met onze geweldige nieuwe samenwerking: VintageShop INU4Vintage uit Eindhoven!

INU4Vintage zal Kim (June Carter bij Def Americans) volledig stylen: geheel in de sfeer van toen. In 't hartje van Eindhoven is deze gigantische VintageShop te vinden!  De collectie is uniek en divers, met liefde uitgezocht!

'Original Vintage For Happy People'

Dus ben je verliefd geworden op een 'June' jurk check INU4Vintage

We houden je op de hoogte van 'Junes' creaties en styling!


Kaarten winnen in Amersfoort

Voor iedereen die na de dure Sinterklaas tijd in een lege portomonnee tuurt heeft De Kelder in Amersfoort een fijne actie bedacht! U kunt allen meedoen aan de prijsvraag die HIER te vinden is .

Mocht u in de knel zitten met het antwoord, dan vind u HIER het antwoord.

Succes en we zien U graag 16 december in de Kelder te Amersfoort!


8 december 2011

The Man in Pink?

The Man in Pink?

De Post-it Oorlog heeft Eindhoven bereikt! Samen met het groeiende aantal Cash Fans in Nederland brengt ons dat bij dit geweldige Kunstwerk in Eindhoven! Ingredienten: Post-it's en heel veel geduld en enthousiasme!

Yes we like!

Voor meer informatie over de Post-it Oorlog die woedt in Nederland klikt U hier

 


6 december 2011

A Little Green Bag

A Little Green Bag

Elco en Berry doen mee aan de TOP 2000 CoverContest.

Met het Nummer 'A little Green Bag' in Cash stijl dingen ze mee naar een plaats bij de laatste 5 covers. Vrijdag 9 december zal op radio 2 bekend worden welke 5 nummers de komende weken gaan strijden om de titel van  'Beste Top 2000 Cover 2011’.

 

Luister naar 'A Little Green Bag'


4 december 2011

De CASH Harmonie

Het is al even geleden, maar dat mag de pret niet drukken.

In het voorjaar van 2010 hebben de Def Americans een show gespeeld samen met de Harmonie uit Meijel. Het gehele dorp was uitgelopen en in een overvolle zaal D'n Bingerd werd een CASH medley ten gehore gebracht.

Nu bijna 2 jaar later is het bewijs online te vinden! Het bekijken waard!


27 november 2011

De decembermaand

De decembermaand

De tijd van sneeuw, Scrobbeler, gezelligheid en samenzang komt er weer aan: de Feestdagen zijn in aantocht! Traditiegetrouw laten de Def Americans deze dagen niet onopgemerkt voorbij gaan. De komende maand zullen er drie shows gespeeld worden die in het teken staan van KERST. U bent van harte welkom! Meer informatie over deze shows is HIER te vinden.

 

 

16 december in Amersfoort bij Podium de Kelder

17 december in Weert bij de Bosuil

23 december in Deurne bij CC Deurne


22 november 2011

He, Bende Gij nie?

He, Bende Gij nie?

'He, Bende Gij nie die van ZORRO?'

Met die tekst is Def Americans' Willem al een aantal malen lastig gevallen bij de supermarkt, de kapper en het tankstation. Onderzoek bracht licht op de zaak: zie foto. En nee, dat is dus niet Willem, dat is Ruud van Overdijk die derde werd bij 'op zoek naar Zorro'...

Willem beweerd dat hij nooit gaat winkelen met ZorroCape om of Zwaard in zijn rechterhand. De gelijkenis is gewoon erg treffend: bekijk onze Facebook maar eens!

 

Waar wij dan benieuwd naar zijn: Zou Ruud het al beu zijn herkend te worden als de gitarist van Def Americans....?


The House of Cash theatershows

In Venray, Heerlen en Roosendaal heeft een overvolle zaal vol met Cash fans al mogen genieten van The House of Cash. De Johnny Cash Tribute band Def Americans zal in 2011 nog 2 theatershows ten tonele brengen:

19 november in de Shouwburg Amphion te Doetinchem

26 november in het Stadshoftheater te Vianen

In 2012 zal Def Americans met de House Of Cash Theatershow nog op diverse plekken in Nederland te zien zijn! Waar? Nou HIER!


17 november 2011

Johnny Cash BirthdayShows

Op 26 februari 2012 zou Johnny Cash 80 jaar zijn geworden. De Def Americans staan stil bij deze gebeurtenis met de Johnny Cash Birthdayshow.

Het Paard van Troje was in 2011 uitverkocht. De Piek in Vlissingen was in 2011 uitverkocht. Reden genoeg om terug te komen! 

De Johnny Cash Birthdayshows 2012 van Def Americans:

24 februari: Het Paard van Troje te Den Haag

25 februari: Het Metropool te Hengelo

26 februari : De Piek te Vlissingen


16 november 2011

Vianen!

Wil jij 2 kaarten winnen voor The House of Cash Show van DE Johnny Cash Tribute band Def Americans in het Stadshoftheater te Vianen? Stuur dan een e-mailtje naar defamericans@gmail.com en wie weet  zit jij op de eerste rij in Vianen!

The House of Cash is op 26 november om 20.15 te zien in het Stadshoftheater te Vianen. Reserveer kaarten via  StadshofTheater  of bel 0347-320604


15 november 2011

Winnen!

Winnen!

 

Zaterdag 17 december spelen de Def Americans in de Bosuil te Weert . Wil jij hier bij zijn? Podiuminfo geeft 3x2 kaarten weg voor dit concert: klik hier om mee te doen!   Succes!

 


14 november 2011

Johnny Cash in Alkmaar

Aanstaande vrijdag 18 november zal Poppodium de Victorie in het teken staan van Johnny Cash.

De film 'Walk the Line' wordt vertoond en aansluitend om 22.30 is er een concert van Def Americans.


4 november 2011

De dop van Elco

De dop van Elco

Bezoekers van de theatershow in Heerlen en Roosendaal waren getuige van de handicap van Elco. Met oorpijn die steeds erger werd heeft Elco een aantal shows half doof gespeeld.

Diverse bezoekjes aan de huisarts leverde, behalve liters oordruppels, niet de gehoopte verlichting van pijn. In de loop van weken werd de oorpijn erger en het gehoor slechter. Een naderende vliegvakantie zorgde voor wat extra stress en een grote noodzaak de oorpijn te bestrijden.

Schoonvader en gepensioneerd huisarts bood hulp en keek nog eens heel diep in het oor van Elco en vond: een oordopje!! ( zie foto)

De pijn over en de vakantie kon beginnen!

En beste kinderen wat leren we hiervan? Ga nooit slapen met oordopjes in je oortjes!


1 november 2011

Ring of Fire!

Op ons YouTube kanaal zijn inmiddels een aantal nummers van The House of Cash theatershow terug te vinden!

Enjoy!


24 oktober 2011

We komen er weer aan!

We komen er weer aan!

De kop is er af: Venray, Aalsmeer en Heerlen waren inmiddels getuige van The House of Cash theatershow. Aan het publiek van de komende shows zal het niet liggen: we zijn verheugd te melden dat het druk gaat worden! Dus: Roosendaal, Doetinchem en Vianen: koop nog snel wat kaarten!

 


The house of Cash in Heerlen

In april van dit jaar was de Nieuwe Nor te Heerlen getuige van een geslaagde show van de Def Americans. De Johnny Cash tribute band zal op 22 oktober wederom een bezoek brengen aan het prachtige zuiden van Nederland. In Parkstad Limburg Theater zal The House of Cash Show te zien zijn! Tot ziens in Heerlen!


When I was arrested I was dressed in black

46 jaar geleden, op 5 oktober 1965 werd Johnny Cash gearresteerd terwijl hij probeerde Mexico in te komen. De douane beambten vonden honderden 'verdachte' pillen in zijn gitaarkoffer. Cash werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 1000,- dollar.


7 oktober 2011

Brussel

Brussel

 

Ondanks de lege benen en kale armen van de meeste Def Americans leden,  is De Johnny Cash Tribute band volgende week te gast op de Brusselse Tattoo Convention. Naast diverse shows, o.a. The Seatsniffers en Burlesque show,  zullen honderden internationale tattookunstenaars hun kunsten vertonen.

Wij hebben zin om Brussel te laten trillen op de klanken van Johnny Cash!


4 oktober 2011

The CASH gospel by Denvis

The CASH gospel by Denvis

In het FRITS magazine van deze maand wordt Def Americans' Elco & Gijs geïnterviewd door Denvis (Denvis & the Real Deal & the Spades). Denvis weet de kern goed te raken dankzij vragen als: 'Wat is de favoriete kleur van 'The Man in Black?'.

Ook wordt eindelijk duidelijk wat de Def Americans vooral niet gemeen hebben met Melissa Etheridge en True Blood (serie over vampiertieners). Kopen dus die Frits!


3 oktober 2011

Hallo Venray!

Hallo Venray!

Aanstaande donderdag zullen wij 'The House of Cash Show'  ten gehore brengen in Schouwburg Venray.

Komt dat zien Limburg!

Wij ontvangen U graag!


29 september 2011

Roepaen

Roepaen

Op een prachtige locatie in Ottersum ( Limburg) zullen wij morgen te zien zijn. Een oude kerk is omgebouwd tot heus cultureel podium. Vele grootheden in de Country en Americana gingen ons voor. Aan ons de eer om op vrijdag 30 september in De Roepaen te spelen. Graag zien we U daar!

 

 


26 september 2011

Kleedkamerconcert!

Kleedkamerconcert!
De Def Americans wisten deze maand de grote zaal van de Effenaar nog uit te verkopen. Als beste Johnny Cash coverband van Nederland zijn ze dan ook voornamelijk te zien in de grotere zalen en poppodia. Voor P60 maken ze een uitzondering en geven ze vlak voor de show een intiem, akoestisch, kleedkamerconcert. Wil je hierbij zijn? Dan moet je het volgende doen:
 
Koop een kaartje voor het concert en mail de code van de kaart naar info@p60.nl  Geef even als onderwerp in de mail aan dat het hier het concert van de Def Americans betreft. Dit kan je ook doen als je reeds een kaartje hebt gekocht.
 
Wie weet, misschien win je een privé optreden van de beste Johnny Cash tribute band van NL!

15 september 2011

Crown Theater Openings Actie

Crown Theater Openings Actie

De show van 23 september valt onder de openingsactie van het Crown theater in Aalsmeer!

Dat wil zeggen twee kaarten voor de prijs van een!

Deze kaarten zijn alleen telefonisch 0900-1353 te bestellen onder vermelding van opening Crown Theater.


13 september 2011

Van Abbemuseum 75 jaar

Van Abbemuseum 75 jaar

 


Net als wij zin in nog meer Johnny Cash? Binnenkort begint onze theater toernee, check het onder SHOWS.

En last-minute kunnen we ook melden dat we zijn gevraagd om mee het 75 jarige feest van het Van Abbemuseum te vieren op 24 september.

Tot dan!


10 september 2011

UITVERKOCHT!

UITVERKOCHT!

 

 

       Yes! We did it again!

 

 

Wij hebben voor de 2e maal de Effenaar uitverkocht! Er is meegezongen met 'HURT', meegejoeld bij 'A THING CALLED LOVE', onze Gijs heeft een staande ovatie ontvangen, er werd gedanst op de scherpe harmonica tonen van Elco, verliefde blikken naar onze Statler Brothers van menig 'schoonmoeder in spe', de sprankelende rode jurkjes van de Carter Sisters zijn begluurd en natuurlijk is er keihard meegeklapt en geschreeuwd door 1300 uitzinnige mensen!

Medewerkers en publiek van de Effenaar

Bedankt!

(de eerste foto's zijn hier te vinden)


5 september 2011

Prijsvraag

Prijsvraag

Wil jij samen met je blinddate, oma, melkboer of buurvrouw  naar een van onze Johnny Cash Memorial Shows?

Beantwoord dan onderstaande vraag en stuur het enige juiste antwoord naar def.americans@gmail.com  Dan laten we jou donderdag horen of je een van de winnaars bent! (vermeld erbij welke memorial show je wil bezoeken!)

(psssttt: antwoord staat in afgelopen editie van Music Maker #08 )

Hoeveel shows spelen de Def Americans gemiddeld per jaar?


3 september 2011

Music Maker #08

Music Maker #08

In de Music Maker van deze maand worden 2 leden van Def Americans uitgebreidt bevraagd! Onderwerpen als: 'De start van onze TheaterTour a.s. 23 september', 'de kleine drama's in het Verre Oosten' maar ook 'Nerdy Talk'  over techniek, passeren de revue!

Dus ga direct naar die BoekenBoer op de hoek en kopen (onder Reviews @ Band is het volledige interview terug te lezen)!

 


1 september 2011

Afscheidstournee Gijs

Afscheidstournee Gijs

Sinds de start van Def Americans in 2007 is de samenstelling van t bandje ongewijzigd gebleven. De komende week zullen we afscheid nemen van onze Gijs. Na 5 trouwe dienstjaren meent hij op eigen benen te kunnen staan en verlaat hij Def Americans.

Gijs staat garant voor een dosis  ( tot-het-irritante-toe) woordgrappen. Een onverwoestbare rots in de branding ook op zakelijk gebied. Binnen Def Americans wordt Gijs geroemd om zijn gezeik over de volgorde van liedjes op de Setlijst :-) (Yes we like!)  In korte tijd heeft hij zichzelf contrabas leren spelen om zo onze sound te versterken. Samen met Gijs hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt en dat was dankzij Gijs geweldig!

De komende 4 shows staat Gijs nog paraat, daarna zal Berry de Boom-Chacka-Boom-sound overnemen.

We gaan Gijs missen en wensen hem alle lof, succes en geluk in de toekomst!

Gijsje bedankt!


16 augustus 2011

Marshall Grant overleden

Marshall Grant overleden

Het laatste originele bandlid van Johnny Cash and the Tennessee Two, bassist Marshall Grant, is zondagochtend op 83-jarige leeftijd overleden in de Amerikaanse staat Arkansas. Hij stierf na een slagaderbreuk en een beroerte.

Grant was bezig met voorbereidingen van een concert waarmee geld werd ingezameld voor de restauratie van het huis waar Johnny Cash opgroeide.


Johnny Cash Memorial Shows

We proudly present: (tickets available at Effenaar, Bibelot, Burgerweeshuis en Vorstin)

Na het overweldigende succes van vorig jaar presenteert Def Americans ook dit jaar het jaarlijkse Johnny Cash memorial!

Op 12 september van dit jaar is het 8 jaar geleden dat Johnny Cash kwam te overlijden. Sinds 2008 organiseert de Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans jaarlijks een speciale Johnny Cash Memorial Show rondom die datum om de Amerikaanse countryheld te gedenken. In 2010 stond de band in een ram uitverkochte grote zaal van de Effenaar.

Als meest geboekte Johnny Cash tribute band van Nederland kunnen de Def Americans inmiddels terugblikken op vele shows door heel het land. Clubs, cafés, dorpsfeesten, maar ook festivals als Paaspop, Dauwpop, Nirwana’s Tuinfeest en Huntenpop hebben de band inmiddels op de planken gehad. En met succes.

Maar de jaarlijkse Memorial Show vormt steevast een hoogtepunt. Ook dit jaar neemt de band het publiek in een avondvullend programma mee op een reis langs alle thema’s die het leven van Johnny Cash hebben gekenmerkt. Het hoofdprogramma bestaat uit een bijna twee uur durende show, waarin de imposante carrière van de Man in Black uitgebreid belicht wordt. Zo komen onder andere de eerste muzikale stappen bij Sun Records aan bod, alsmede zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen. Verder is er ruimschoots aandacht voor het slot van de carrière van Johnny Cash, de periode waarin hij onder contract stond bij American Recordings en hij onder leiding van Rick Rubin wereldberoemde versies van nummers van collega-muzikanten op ingetogen en vaak ontroerende wijze heeft opgenomen.

De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk ook niet vergeten en uiteraard wordt er nadrukkelijk stil gestaan bij de inmiddels legendarische registraties van de optredens in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. Tot slot wordt in een zinderende finale het geloof van Johnny Cash bezongen met behulp van een heus gospelkoor. Met een entourage van bevriende musici, zangers, en zangeressen zullen de Def Americans benaderen wat destijds werd neergezet door Johnny Cash, the Tennessee Three, the Carter Sisters en de Stadtler brothers.

'I love songs about horses, railroads, land, Judgment Day, family, hard times, whiskey, courtship, marriage, adultery, separation, murder, war, prison, rambling, damnation, home, salvation, death, pride, humor, piety, rebellion, patriotism, larceny, determination, tragedy, rowdiness, heartbreak and love. And Mother. And God.' - Johnny Cash -


14 juni 2011

T was keiskon!

T was keiskon!

Hallo Twente, Zeeland, Brabant, Limburg en alles daarom heen

Bedankt voor jullie support in Vroomshoop, Ovezande, Someren en op Moulin Blues te Ospel! Tussen de festivalshows door zijn we druk met het voorbereiden van 'The House of Cash' Theatershow. Samen met regisseuse (Teresa van de Ven Opus 28), Crew, Hans d'Olivat, Statler Brothers en Carter Sisters maken we er een geweldige show van!

SHOW BOSROCK 11 JUNI 2011 TE VROOMSHOOP (uit de TUBANTIA) - 'De ledematen van toeschouwers komen vervolgens wél in beweging bij het Eindhovense gezelschap Def Americans, dé meest aangename verrassing van Bosrock. De groep vertolkt het werk van wijlen countryster Johnny Cash. Dat gebeurt op ontspannen wijze, maar wel op een manier die tot groot enthousiasme leidt. Ook bij een groep jonge metalfans die alvast op het podium zijn gaan zitten . Zij komen voor de afsluitende act op Bosrock, de Metallica tributeband Present Danger.'


30 mei 2011

Festivals

De komende maanden zullen we 'old scool' gaan rocken op een aantal festivals door het hele land: Benteloo, Sliedrecht, Overzande en zelfs de Wadden, moeten eraan geloven!

We hopen jullie te kunnen begroeten tijdens een van deze shows!


11 mei 2011

THEATERTOUR 2011-2012

THEATERTOUR 2011-2012

We zijn ontzettend blij om jullie te kunnen vertellen dat de Def Americans met hun Theatershow 'The House of Cash' in 2011 - 2012 in de Nederlandse theaters te zien zal zijn!

Wij hebben er ontzettend veel zin! Samen met een geweldige groep muzikanten en technici gaan we heel Nederland doorkruizen volgend seizoen. Alle data en locaties zijn te vinden bij onze SHOWS!

GRAAG BEGROETEN WE U BIJ EEN VAN DE THEATERSHOWS!

Dat Def Americans dé Johnny Cash tribute band van Nederland is mag inmiddels wel als algemeen bekend verondersteld worden. Geen enkele andere tribute band weet de authentieke sound van de Man in Black zo natuurgetrouw neer te zetten als dit Eindhovense gezelschap. Niet voor niets heeft de band reeds honderden shows op zijn naam staan, van muziekcafé tot concertzaal en van dorpsfeest tot popfestival. Maar met the House of Cash gaat de band voor de overtreffende trap, waarbij naast het muzikaal-inhoudelijke ook ruimschoots aandacht is voor het visuele aspect. Een theatershow waardig.

In een avondvullend programma neemt de band het publiek mee op een reis langs alle thema’s die het leven van Johnny Cash hebben gekenmerkt. Zo komen onder andere zijn eerste muzikale stappen bij Sun Records aan bod, alsmede zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen. De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk niet vergeten en uiteraard wordt er ook nadrukkelijk stil gestaan bij de inmiddels legendarische live-registraties in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. Wereldberoemde klassiekers als ‘Get Rhythm’, ‘I Walk The Line’, ‘Folsom Prison Blues’, ‘Jackson’ en ‘Ring of Fire’ zullen gedurende de show de revue passeren. 

Met de wisselingen van de thema’s wordt er ook veelal gewisseld wat betreft bezetting en instrumentarium.  Uiteraard geen Ring of Fire zonder Mariachi-trompetten en geen Orange Blossom Special zonder mondharmonica, om maar eens wat te noemen.  En met hulp van een heus gospelkoor wordt de show tot een ware climax gevoerd.

De gehele show wordt ondersteund met sfeervolle visuals, nauwgezet gemonteerd en toegespitst op de bijbehorende thema’s, waarbij het publiek het gevoel krijgt dat de Man in Black er zelf bij is. Ook podiumdichter Hans d’Olivat (Tilburg Cowboys) speelt een belangrijke rol in de House of Cash. Met voordrachten van zijn hertalingen van teksten van Johnny Cash zal hij de avond tot één geheel smeden. In anderhalf uur tijd trekt het leven en de muziek van Johnny Cash als een film aan je voorbij.


7 mei 2011

Festivals!

This month we played the first summerfestivals: and YES: WE LIKE! Thanks to everyone who danced screamed and shouted @ Paaspop & Moulin Blues !

Review Moulin Blues @ LiveXS

Het fenomeen tributeband heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. De Def Americans maken naar eigen zeggen het gemis van Johnny Cash iets dragelijker. Met muziek van Cash op een festival zit het qua sfeer al snel goed maar deze Brabanders hebben het wel heel goed begrepen. Hoogtepunten in het Café zijn Ghostriders in the Sky en het duet met ‘June Carter’.


Het 79th birhtday party weekend zit er helaas weer op. Was wederom een geweldige reeks met ontzettend veel goede reacties. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten voordat we weer op een podium staan. We hebben een hele reeks nieuwe optredens toegevoegd waaronder Paaspop en Moulin Blues. Hopelijk zien we u binnenkort!


79th birthday shows 24 tm 27 februari

26 februari zou the Man in Black zijn 79e verjaardag vieren. Rond de verjaardag van Johnny Cash staan een viertal speciale shows waarin de essentiele songs uit 's mans enorme carriere worden vertolkt door Def Americans aangesterkt met pianist Arno Lansbergen en huisdichter en Cashfreak Hans 'd Olivat. Deze show vindt niet alleen plaats in thuisstad Eindhoven maar trekt door naar het hoge noorden en westen van het land.

Klik op de links voor info en reservering tickets zalen:

Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Kielhool, Burgum

Het Paard van Troje, Den Haag  SOLD OUT !

Waerdse Tempel, Heerhugowaard aanvang 17.00 uur!


Theater toernee seizoen 2011-2012

House of Cash gaat naar de theaters het komende theater seizoen! Samen met onze nieuwe partner in theaterland, Proacts hebben we een groot aantal theaters kunnen interesseren met het House of Cash concept. Binnenkort meer nieuws!


Johnny Cash Memorial shows MEGA succes

Zeven jaar geleden overleed Johnny Cash in Nashville, 10 september 2010 verkocht hij postuum de Effenaar in Eindhoven uit! Ruim 1300 bezoekers bezochten de 2 uur durende show die voor deze gelegenheid werd versterkt door extra muzikanten, dichter, een gospelkoor en unieke videobeelden. Helaas moesten aan de deur ook nog enkele bezoekers worden teleurgesteld. Zaterdag 11 september ging het dak eraf in de Lantaarn in Hellendoorn. Allen die ons zijn komen bekijken en beluisteren super bedankt en hopelijk tot een volgende show.