Band

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die "The Man In Black" zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash Tribute. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Het definitieve "seal of approval" werd afgegeven in 2013 toen de band werd benaderd om Johnny's jongere broer Tommy Cash te begeleiden tijdens zijn concerten in Nederland. Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show, wanneer Kim “Carter” Wolterink zich bij het gezelschap voegt, gaat het broeien voor en op het podium en samen met de zaal en wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.

Def Americans Johnny Cash tribute stond op festivals als Paaspop, Zwarte Cross, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland. Club shows in onder andere Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag, 013 Tilburg, W2 Den Bosch, Burgerweeshuis Deventer.

Video's

Long Legged Guitar Pickin' Man Let The Train Blow The Whistle Walk the Line Closing Medley Paaspop 2011 Ring of Fire Folsom Prison Blues I Walk the Line The Highwayman One Piece At A Time Birthday Show Medley 2012 Hurt - House of Cash Orange Blossom Special ft. Harry Mariachi If I Were A Carpenter Ring Of Fire (with Tommy Cash) Folsom Prison Blues (with Tommy Cash) Daddy Sang Bass Memorial Show Finale 2013

Reviews

Bospop 2016

19 augustus 2016 Bluesmagazine

The spirit of Johnny Cash was in the tent next by the devotional performance of the stunning Def Americans. The guys and lady from Eindhoven were not a mere copy, they were integrating their own singing- and playing-style. What a glory-performance on this early Sunday morning.

17 juli 2016 Maxazine

Als we arriveren op de festival weide horen we in de verte tijdloze nummers die ons vaag bekend voor komen. Het betreft tijdloze nummers van Johnny Cash die feilloos worden uitgevoerd door het Eindhovense Def Americans. In de tent is vroeg in de middag een feestje gaande rond de muziek van deze legende.

12 juli 2016 3voor12

Het begin mag er wezen met Def Americans in de tent. Deze Brabantse Johnny Cash tribute band blaast iedereen omver! En dat 's ochtends... Die pure country en het opzwepende geluid maakt iedereen vrolijk. Men is al in groten getale komen opdagen en maar goed ook! Één groot feest, nu al. Ook covers van andere bands zoals The Rolling Stones komen voorbij. Het einde is een lange mix van bekende Johnny Cash nummers. Die intensiteit is goed om de zondag mee te beginnen!

Boom Chicka Boom Theater toernee

28 oktober 2015 Harry de Jong

Prijsnummer was de vertaling van I’ve Been Everywhere (oorspronkelijk van Hank Snow), waarin Hans d'Olivat moeiteloos in een duizelingwekkend tempo bijna alle Nederlandse treinstations oplepelde. - Link naar artikel

Paaspop 2015

7 september 2016 Sarah Oranje

Terwijl het grote publiek bij Racoon staat, weten ook Def Americans een imposant publiek te trekken in eettent annex podium Restolounge. De Johnny Cash tributeband is een must op elk festival onder de rivieren en inmiddels zo doorgewinterd als alle bands op het hoofdpodium bij elkaar. Hoewel deze coverband op papier klinkt als middle of the road, is het een gezelschap met een inmiddels meer dan eigen sound. Kers op de taart is hun eigen June Carter-Cash.

14 juli 2015 Joost Wijdeven

met de toevoeging van Kim Wolterink (die de rol van June Carter Cash vertolkt) spat de liefde voor de muziek, én elkaar van het podium. Van oud tot jong, hiphoppers en hanenkam… iedereen liep met grote grijs de zaal uit, missie geslaagd!

13 april 2015 Mauric Tonies

De Cash-coverband was al vaker te zien in Schijndel en ook vandaag laten ze horen waarom ze al zo vaak op het programma hebben gestaan. Het blijft geweldig om de groep uit Eindhoven aan het werk te zien. Als je even je ogen dichtdoet lijkt het soms of The Man In Black aanwezig is.

13 april 2015 Nicole van Hoof

De vrijdagavond begon in Apollo vrij kalmpjes bij Racoon, die opende met Brick By Brick, maar de voetjes gingen in de Restolounge al wat meer van de vloer bij Def Americans en I’ve Got A Woman in de versie van Johnny Cash en June Carter.

Tivoli Utrecht 2014

28 juni 2014 Tivoli Utrecht

De Eindhovense Johnny Cash-tributeband Def Americans is zo goed dat ze eigenlijk zelf een tributeband verdienen. Bij elk optreden weten ze exact de feeling te raken die Johnny Cash in zijn nummers stopte. 

The Sound Of Johnny Cash

15 april 2014 Dick Laning

Dit is geen na-aperij maar een eerbetoon. Het is als het ware de hartslag van de ster zelf die je hoort. Dat is zeker niet alleen te danken aan het geluid van Weitering, want zijn band Def Americans heeft precies de juiste cadans te pakken. De liedjes van The Man in Black zijn van een verbluffende eenvoud en vragen muzikanten die helemaal in dienst van de zanger spelen. Dat doen ze, met een hoofdrol voor gitarist Willem Winkelmolen.

Zwarte Cross 2013

8 februari 2014 Tamara Scholten

voor in de tent wordt luidkeels meegezongen met de Cash tribute en als je als toeschouwer de ogen sluit, is het even net of Cash zelf op het podium staat. Briljant goede tribute band, die eigenlijk als originele band zou gezien moeten worden

Paradiso Amsterdam

2 december 2013 Tamara Scholten

De band begint met een hele mooie, emotionele versie van Hurt, waarbij het – wederom- als je je ogen sluit, lijkt alsof Cash zelf op het podium staat. Dat, samen met het optreden van Douwe Bob waren toch wel de meest bijzondere momenten van deze avond. 

Paradiso

19 november 2013 Suzanne Boer

De zanger heeft inderdaad het lage baritontimbre waarmee hij bijvoorbeeld met gemak de song Hurt kan zingen.

Memorial Klokgebouw 2013

19 november 2013 Marc Koetse

Een zeer geslaagde memorial show met goede artiesten die ook in deze grote zaal goed overeind bleven.

Tommy Cash & Def Americans

2 mei 2013 3 voor 12 ( Alwin Sinnema )

Toch komt het de avond ten goede dat hij bijgestaan wordt door Def Americans, een Cash-tributeband uit Eindhoven. De strakke solo's, het sterke drumspel en de zang zijn vaak niet van de echte Johnny Cash te onderscheiden.

Tommy Cash & Def Americans

3 mei 2013 LiveXS

Elco Weitering, zanger van de Def Americans zingt HURT op een beangstigend lijkende versie van Johnny Cash.

House of Cash Posthuis Herenveen

12 maart 2013 Harry de Jong

Na hun optreden in het Heerenveense Posthuis zaterdagavond mag er geen onduidelijkheid meer over bestaan: de Def Americans is een van de beste Johnny Cash tribute bands die er op dit moment rondloopt.

Patronaat te Haarlem 2013

1 februari 2013 ZOEMT / Ewout

Zanger Elco heeft nagenoeg hetzelfde timbre en bereik van Cash himself en een fantastische podiumpresence. Een aanwezigheid die in de schaduw wordt gezet door Kim aka June Carter. Ze nemen de muziek heel serieus, maar zichzelf beduidend minder.

13 december 2012 Luxor Live

13 december 2012 Rokobama TheLeonKing

Natuurlijk passeerden 'Ring Of Fire' en 'A Boy Called Sue' de revue. En het bloedmooie duet 'Jackson'. Ja, dat deden ze goed. De klik tussen zanger en zangeres was werkelijk daar. Er was zowaar ook ruimte voor wat liedjes van anderen, zoals een Bob Dylan en Kriss Kristofferson . 
Fijn dat ook 'Deliah' van het eerste American Recordings-album gespeeld werd. En gewoon zoals het hoort: sober met alleen begeleiding van een akoestische gitaar. Goeie tekst! Goeie band. Fijne tribute-avond.

Theater de Nieuwe Kolk Assen

6 oktober 2012 Harry de Jong

50 jaar muziek geschiedenis in een optreden van dik anderhalf uur zonder pauze. Als je de ogen even sluit in de gezellig en in ongedwongen sfeer omgetoverde Rabo zaal van De Nieuwe Kolk ga je vermoeden dat “Cash” zelf op het podium staat met zijn band The Tennessee Three. Geen zanger en band weten de karakteristieke sound van wijlen Johnny Cash zo authentiek neer te zetten als deze Eindhovenaren en als je de zanger Elco goed bekijkt heeft hij niet alleen het stemgeluid maar ook uiterlijk veel weg van Johnny Cash.

Boom Chicka Boom Mezz Breda 2012

3 oktober 2012 Victor van Zutven

Een concert als een mooie, inspirerende roadtrip door de States in een prachtige Amerikaanse oldtimer met Johnny Cash als chauffeur.

De zanger en gitarist Elco Weitering, de frontman van Def Americans wist het publiek aan zich te binden en ze even in de illusie te laten als of ze bij een echt concert van Johnny Cash waren. De stem en zijn bewegingen komen dicht in de buurt van de meester zelf. Maar niet op een playbackshow-achtige manier. Nee, dit komt recht uit het hart. En de bandleden, met op de plukbas Berry Kok, op drums Thijs Vonk en Willem Winkelmolen op gitaar, voelen allemaal het zelfde voor Johnny Cash. Dat zie je, dat hoor je en dat voel je tijdens hun optreden.

Paaspop 2012

13 april 2012 Rock Portaal ( Maurice Tonies )

De theaterliefhebber vinden we terug in de Theatertent waar een groot aantal cabaretiers voorbijkomen. Wie ook in deze tent staan geprogrammeerd zijn de Def Americans. Deze groep uit Eindhoven zijn de ware vertolkers van “The Man In Black”. Onder de noemer “House of Cash” laten ze een anderhalf uur de Theatertent op zijn op staan. Grote hits als “Walk The Line”, “Ring of Fire” en “(Ghost)Riders in the Sky” worden niet overgeslagen, maar ook is er ruimte voor wat poëzie. Met regelmaat wordt er moment genomen om de man in het zwart te eren door middel van een gedicht, waarna de Def Americans vervolgens weer heerlijke klanken laten horen. Hun speeltijd gaat als een sneltrein voorbij en voordat we het doorhebben zit de show er op. Wat was het meer mooi om de Nederlandse “Johnny” en zijn “June” aan het werk te zien. Het publiek heeft kunnen smullen en zong graag een nootje mee of was even stil om kippenvel te krijgen van hun uitvoering van “Hurt”.

Birthday Show Den Haag 2012

28 februari 2012 The Blues Alone

"De muzikale gelijkenis en het stemgeluid van de Def Americans zanger was zeker treffend. Voor de pauze werden de melancholische solonummers van Cash met teksten over zijn fascinatie voor treinen en het oude Westen, liefde, verdriet en rebellie zorgvuldig geïnterpreteerd. Natuurlijk ook enkele atmosferische Live At Folsom Prison tracks met Cash als de prototype country bad-boy. Ook kwamen de nostalgische duetten met zangeres Kim – in de rol van June Carter – aan bod."

Memorial Show Effenaar 2011

9 september 2011 Rock Portaal ( Maurice Tonies )

Zou men de ogen sluiten dan zou men bij zweren dat het de echte zanger uit de Verenigde Staten betrof. De band benadert dan ook de songs genadeloos en krijgen loon naar werken. De eerder genoemde “American Recordings” worden ook niet overgeslagen en schitterende versies van “Deliah’s Gone”, “Give My Love to Rose” volgen. Ook passeert “Hurt” en dit levert nogmaals veel applaus op.

Paaspop 2011

23 augustus 2011 Rockportaal

Johnny Cash is al jaren niet meer onder ons, maar de formatie uit Eindhoven doet flink hun best om zijn muzikale erfenis te laten horen. Niet elk nummer van de set klinkt voor iedereen bekend in de oren, maar als “Ring of Fire”, “San Quentin” en “Cocaine Blues” voorbijkomen is er een ware opleving in deze mooie tent. Na alle jaren is de muziek van Johnny Cash nog steeds enorm populair. Als de set richting het einde gaat blijkt dat de Def Americans het vandaag niet helemaal alleen naar Paaspop zijn gekomen. De Brabantse June Carter is ook van de partij en samen met haar Johnny werken ze nog een aantal nummers af. Hoe toepasselijk ook, het is weer smullen in de eettent.

Moulin Blues 2011

9 mei 2011 LiveXS

Het fenomeen tributeband heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. De Def Americans maken naar eigen zeggen het gemis van Johnny Cash iets dragelijker. Met muziek van Cash op een festival zit het qua sfeer al snel goed maar deze Brabanders hebben het wel heel goed begrepen. Hoogtepunten in het Café zijn Ghostriders in the Sky en het duet met ‘June Carter’.

Frits Philips Muziekcentrum 2011

25 februari 2011 Eindhovens Dagblad

Eigenlijk kun je met het oeuvre van Cash alle kanten op: van country naar rockabilly en van
gospel naar singer-songwriter. En daar maakt Def Americans, in een setting met aan de
achterkant van het podium levensgrote projecties van de Amerikaanse zanger, gretig gebruik
van.

Het complete verslag staat op de website van het Eindhovens Dagblad.

Speedfest 2008

3 december 2008 3VOOR12

Thrasher’s stage mag dan wel het kleinste podium zijn, maar wanneer DEF AMERICANS begint lijkt er geen doorkomen aan. Deze band is zeker onder het lokale publiek erg geliefd en dat is niet gek. Def Americans speelt alle hits van Johnny Cash op een zeer levendige wijze en past dus ook prima in de Hot Rod Area.

Paaspop 2008

26 maart 2008 OOR

In de Resto Lounge verzorgen DEF AMERICANS de muzikale aankleding. De Eindhovense groep doet dat met covers van Johnny Cash, waarbij de vocalen zo levensecht klinken dat we ons even in Folsom Prison waren.


Posters & Flyers